Archieven

Dit bericht is 1923 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Wethouder Ria Boere en Jeroen Geurst van Architectenbureau Geurst en Schulze zetten donderdag hun handtekening onder de overeenkomst voor het ontwerp van de nieuwbouw Schoonhovens College, locatie Vlisterweg en sporthal de Meent.

“Voor de school volgt nu een intensief traject om met de architect haar gebouw zo efficiënt en mooi mogelijk te maken”, stelt wethouder Boere.
“Omwonenden en de gemeenteraad krijgen in het begin van het ontwerpproces de gelegenheid om aandachtspunten en wensen aan de architect kenbaar te maken. Voor de sporthal worden de sportverenigingen betrokken voor het leveren van input aan de architect.”

De gemeente werkt samen met het Schoonhovens College aan een nieuw gebouw voor de locatie Vlisterweg. Ook sporthal De Meent krijgt vervangende nieuwbouw.

Boere: “De huidige gebouwen zijn oud en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Niet voor onderwijs, niet voor sport, en ook niet qua duurzaamheid. Er moet een nieuw gebouw ontwerpen en gebouwd worden, ongeveer op de plek van de huidige sporthal en het gebied er om heen. De gemeente is opdrachtgever, ook namens de school. Het proces om een goede architect te selecteren hebben de school en de gemeente gezamenlijk doorlopen. Hiervoor is een Europese aanbesteding gevolgd.”

In eerste instantie waren er zestien architectenbureaus geïnteresseerd. Een eerste selectie leverde vijf goede bureaus op die allen hun visie op de bouwopgave hebben gegeven.

Uiteindelijk viel de keuze op Geurst en Schulze. Boere: “Dit is een ervaren partij. Dit bureau heeft meerdere gebouwen ontworpen waar vmbo-scholen en een grote sporthal onder één dak kwamen. Zowel in België als Nederland.”

Foto: onder het toeziend oog van Leen Prins, locatiedirecteur Schoonhovens College, tekenden wethouder Ria Boere en Jeroen Geurst de overeenkomst.

Dit bericht is 1923 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief