Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 574 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De gemeente Krimpen aan den IJssel en de plaatselijke Lionsclub hebben een ‘beheerplan bloemrijke berm’ ondertekend.

Met hulp van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel heeft de gemeente in 2021 een bloemrijke berm bij de de Vijverflats gerealiseerd. De bedoeling is hiermee biodiversiteit te te verbeteren binnen Krimpen aan den IJssel.

De Lionsclub helpt de gemeente met de inrichting en het onderhoud van de berm. Naast het ondersteunen van biodiversiteit, zal de berm ook een fraaie aanblik bieden als alle in te zaaien bloemen tot bloei zijn gekomen.

In het onlangs ondertekende beheerplan is onder meer vastgelegd hoe de komende twee jaren het beheer en het onderhoud van het perceel zullen worden uitgevoerd en welke bijdrage de Lionsclub daaraan periodiek zal leveren in de vorm van diverse hand- en spandiensten door de leden.

Het plan werd ondertekend door wethouder Coen Derickx van de gemeente Krimpen aan den IJssel en voorzitter Marc Viëtor van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel.

Binnenkort zal onder de bewoners van de Vijverflat een folder worden verspreid om hen van het project op de hoogte te houden en te enthousiasmeren. “Hopelijk kunnen hiermee ook vrijwilligers worden geworven die kunnen helpen bij de verdere ontwikkeling en het onderhoud van het perceel”, geeft René van Walsum namens de Lionsclub aan. “De Lionsclub zou zich dan kunnen gaan richten op het ontwikkelen van een nieuw perceel tot een volgende bloemrijke berm en daarmee verder bouwen aan een zogenoemd Prachtlint Krimpenerwaard.”

Dit bericht is 574 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief