Archieven

Dit bericht is 965 keer gelezen

oudpapierBERGAMBACHT – In een groot deel van Bergambacht is er zaterdag geen oud papier opgehaald. Inzamelaar Cyclus werd geconfronteerd met zieke collega’s, waardoor niet alle straten konden worden aangedaan. Maandagmiddag wordt het oud papier daar alsnog opgehaald.

Vervelende bijkomstigheid is dat het oud papier nu al voor de tweede keer niet is opgehaald. De vorige keer, op 8 januari, bleek dat er een fout was in de digitale afvalkalender. Inwoners werd gevraagd om de papiercontainers weer terug te halen.

Reden voor Gemeente Belang Krimpenerwaard om bij het college aan de bel te trekken over de gang van zaken. “In Bergambacht hebben inwoners op 1 december hun oud papier voor het laatst aan kunnen aanbieden”, stelt raadslid Pascal van der Hek. Hij wil dat Cyclus er alles aan doet om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Muziekvereniging Excelsior Bergambacht en stichting Adullam halen elf tot twaalf keer per jaar op zaterdagochtend papier op in Bergambacht. Volgens een contract met de gemeente Krimpenerwaard levert Cyclus zeven inzamelwagens en zorgen de organisaties voor vrijwilligers.

Muziekvereniging Excelsior, die zaterdag voor de inzamelingsronde verantwoordelijk was, meldt op Facebook dat ze werd geconfronteerd met het feit dat Cyclus maar vijf van de zeven wagens kon leveren. “Zeer teleurstellend. Zeker gezien de situatie dat de laatste inzameldag zeven weken geleden, dus voor de drukke decemberperiode en dat er door een communicatiefout van Cyclus in de digitale afvalkalender er vorige week ook al veel (overvolle) papiercontainers aan de weg zijn gezet. Wij kunnen helaas weinig aan de situatie doen en we bieden -voor zover wij er verantwoordelijk voor zijn- excuses voor het ongemak.”

Excelsior heeft op haar Facebookpagina een lange lijst staan van straten in Bergambacht, waar de papiercontainers nog niet geleegd zijn.

Dit bericht is 965 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief