Archieven

Dit bericht is 597 keer gelezen

zwerfkatten1KRIMPENERWAARD – De populatie zwerfkatten in de provincie Zuid-Holland en dus ook in de Krimpenerwaard moet op een diervriendelijke manier stabiel gehouden worden.
Er is een jaar geleden met de provincie Zuid-Holland afgesproken dat katten niet meer afgeschoten mogen worden, aldus Carla van Viegen zaterdag op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Van Viegen is fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren en statenlid in de provincie Zuid-Holland.
Op uitdrukkelijk verzoek van de Partij voor de Dieren is er door de provincie Zuid-Holland geld beschikbaar gesteld om katten te vangen, te steriliseren en weer terug te plaatsen. “We willen graag dat deze methode ook toegepast wordt, omdat het belangrijk is dat katten niet afgeschoten worden. Katten hebben een vast territorium en op het moment dat je ze daar weghaalt komen er gewoon weer andere katten voor in de plaats. Als je ze steriliseert en als het kan op dezelfde plek weer terugplaatst en anders elders, dan houdt je een stabiele populatie die weinig tot geen overlast geeft”, aldus Van Viegen.
“Wij willen graag dat de provincie Zuid-Holland in gesprek gaat met de Faunabeheereenheid om te zorgen dat de gespecialiseerde organisaties, zoals bijvoorbeeld de Stichting Zwerfkatten Nederland, ervoor worden ingezet om deze methode toe te passen. Op veel boerderijen worden katten nog niet gesteriliseerd en daardoor neemt de populatie toe. Dan gaan katten zwerven, gaan overal heen en op die manier raak je ook een beetje de controle kwijt. De Stichting zwerfkatten Nederland is op dit moment ook in gesprek met land- en tuinbouworganisatie LTO om ervoor te zorgen dat ook boerderijkatten gevangen en gesteriliseerd worden en vervolgens weer bij de boerderij teruggeplaatst worden. Wat je ziet is dat ook andere zwerfkatten bij boerderijen of bij maneges uitgezet worden om bijvoorbeeld muizen te vangen. Het vangen, steriliseren en terugplaatsen van de zwerfkatten is een diervriendelijke manier om de populatie stabiel te houden en daar zijn wij uiteraard voorstander van”, aldus Van Viegen.

Dit bericht is 597 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief