Archieven

Dit bericht is 834 keer gelezen

geiten4STOLWIJK – De voorgenomen uitbreiding van geitenboerderij ‘Mooi Mekkerland’ in Stolwijk is illegaal. Dat stelt de provinciale fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD). De PvdD wil dat de provincie hiertegen gaat optreden en heeft daarom over deze kwestie vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Een geitenhouder aan de Koolwijkseweg wil zijn boerderij uitbreiden. “Omwonenden hebben daar tegen geprotesteerd, omdat de voorgenomen aanpassing illegaal zou zijn”, aldus de PvdD. “De eigenaar van de boerderij zou 2586 geiten houden, terwijl dat er niet meer dan 812 mogen zijn. Ook zou hij sinds 2010 diverse overtredingen hebben begaan op zijn terrein en milieudelicten hebben gepleegd.”

De omwonenden kregen van de gemeente Krimpenerwaard te horen dat de geitenhouder zijn bedrijf nog verder wil uitbreiden omdat hij anders in financiële problemen zou komen, weet de PvdD “De gemeente zou daarom van plan zijn de uitbreiding van het bedrijf te legaliseren. De provincie Zuid-Holland heeft echter in mei van dit jaar een verordening aangenomen. Daarin staat dat uitbreiding of ingebruikname van bebouwing van een bestaande geitenboerderij niet is toegestaan, tenzij het aantal geiten niet toeneemt.”

De PvdD heeft daarom vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten. Ze wil onder meer weten of het klopt dat de huidige geitenhouderij nu al meer geiten heeft dan volgens de vergunning is toegestaan.

Verder vraagt de partij aan Gedeputeerde Staten of zij contact hebben gehad met de gemeente Krimpenerwaard over deze situatie en zo ja, wat er uit die gesprekken is voortgekomen en afgesproken.

Ook wil de Partij voor de Dieren dat het provinciebestuur maatregelen neemt om de illegale situatie en uitbreiding van de geitenboerderij te stoppen.

Dit bericht is 834 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief