Archieven

Dit bericht is 10460 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In september 2018 berichtte RTV Krimpenerwaard dat Pim van der Stigchel, student aan de Technische Universiteit (TU) in Delft, een revolutionair idee had bedacht om op een efficiëntere manier waterstofgas te maken. Afgelopen week kwam eindelijk de bevestiging dat het aangevraagde patent is goedgekeurd.

Waterstof is de energie van de toekomst. Het doeltreffender kunnen produceren daarvan is belangrijk voor de totale energievoorziening. De jonge student was zeer blij met de officiële bevestiging van het aangevraagde octrooi. “Het is een goedkeuring voor Nederland. Om te komen tot een wereldwijd patent kost veel geld. Per land kost dit zo’n 20.000,- euro. Samen met de TU en de mede-uitvinder, universitair docent Willem Haverkort, gaan we nu op zoek naar bedrijven die willen investeren in onze uitvinding. Het patent aanvragen wereldwijd wordt ook strenger beoordeeld.”

Van der Stigchel is ervan overtuigd dat zijn uitvinding werkt. “In kleinere opstelling heb ik bewezen dat bijna tweemaal sneller en efficiënter waterstofgas gemaakt kan worden. Ik hoop dat we de komende tijd fabrikanten bereid vinden om het in een grotere opstelling te kunnen aantonen.” Op de vraag of de jonge uitvinder wellicht over tien jaar financieel ‘binnen is’ antwoordt hij bescheiden: “Het zou kunnen, dat zou wel heel mooi zijn. Maar laten we nu eerst de volgende stap zetten.”

Wij feliciteren Pim van der Stigchel van harte met dit toegekende octrooi.

Dit bericht is 10460 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Patent toegekend voor uitvinding Schoonhovense student Pim

  • Beste Pim,

    Gefeliciteerd en veel succes met het vinden van geïnteresseerden.

    gr. van een tevreden klant van Kommer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief