Archieven

Dit bericht is 753 keer gelezen

(Beeld: NOS Sport)

(Beeld: NOS Sport)

LEKKERKERK – Patrick Roest gaat na de eerste dag van het WK allround schaatsen aan kop in het klassement. De 23-jarige Lekkerkerker pakte zaterdag in het Canadese Calgary de winst op de vijf kilometer in een persoonlijk record van 6.08,27 (was 6.08,98).
Ploeggenoot Sven Kramer (6.08,83) eindigde als tweede op de afstand en de Noor Sverre Lunde Pedersen werd derde: 6.10,10.
Eerder op de dag was Roest als tweede geëindigd op de 500 meter. De regerend wereldkampioen klokte ook op die afstand een persoonlijk record van 35,74. Daarmee dook hij bijna een halve seconde onder zijn vorige toptijd van 36,27.
Door zijn prima optreden op de eerste dag gaat Roest zondag met een voorsprong van 0,88 seconde op Pedersen van start op de 1500 meter. Kramer volgt op iets meer dan twee seconden (2,18) op plek drie.
“Ik kan niet meer dan tevreden zijn over deze eerste dag”, laat Roest weten op de teamwebsite van Jumbo-Visma. “Ik wilde niet te gek van start gaan op de 5000 meter, omdat ik de rit van Sverre had gezien en die kreeg het de laatste twee rondjes heel zwaar. Ik wilde mijn race slimmer rijden dan tijdens de WK afstanden in Inzell. Dat is gelukt. Voor een allroundtoernooi is dit een hele goede vijf kilometer.”
“Er kan zondag nog een heleboel gebeuren. Uit ervaring kan ik zeggen dat Sverre een hele goede 1500 meter kan rijden. Dat hebben we in Inzell gezien. Ik weet natuurlijk niet hoe snel Sverre gaat herstellen van deze rit. Ik sta er in ieder geval heel mooi voor. Ik vind het een mooi toernooi. Allrounden is het mooiste wat er is.”
(Bron: www.teamjumbovisma.nl)

Dit bericht is 753 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief