Archieven

Dit bericht is 661 keer gelezen

(Beeld: NOS Sport)

(Beeld: NOS Sport)

LEKKERKERK – Patrick Roest heeft donderdag een zilveren medaille gewonnen op de eerste dag van de WK afstanden in Inzell. De Lekkerkerkse schaatser werd tweede op de 5000 meter.

Roest kwam in de laatste rit van de 5000 meter in actie. Daarvoor had de 23-jarige Lekkerkerker Sverre Lunde Pedersen naar een ijzersterke tijd van 6.07,16 zien rijden.

De tijd van de Noor was zowel een persoonlijk record als een baanrecord. In de eerste paar ronden dook Roest nog onder de tijd van Pedersen, maar op het eind kwam hij tekort om zijn eerste wereldtitel te pakken: 6.11,70.

“Dit was alles of niets”, aldus Roest na afloop van zijn race. “Ik wist wat Sverre voor rondjes reed. Vanaf de helft ging hij alleen maar 28’ers rijden. Ik dacht: ik moet er vol voor gaan en hopen dat de benen goed genoeg zijn om iets bijzonders te doen, maar dat zat er net niet in. Aan het eind liepen mijn rondetijden veel te veel op.”

“Ik begon goed, zat er lekker in, maar vier rondjes voor het einde was het gewoon op. Ik voelde het een beetje aankomen, maar dan kun je niet meer terug. Het is een tijd geleden dat iemand anders dan Kramer de vijf kilometer heeft gewonnen. Wat Sverre hier laat zien, is heel bijzonder. Hij is de terechte winnaar.”

(Bron: www.teamjumbovisma.nl).

Dit bericht is 661 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief