Archieven

Dit bericht is 1015 keer gelezen

LEKKERKERK – Patrick Roest is goed begonnen aan de NK afstanden. De Lekkerkerker verzekerde zich in ijstempel Thialf in Heerenveen voor de derde keer op rij van de Nederlandse titel op de vijf kilometer.

In een rechtstreeks duel met ploeggenoot Sven Kramer snelde Roest naar een tijd van 6.10,16. Kramer pakte zilver in 6.15,26. Het brons was voor Marcel Bosker (6.15,46).

“Dit geeft een heel lekker gevoel”, kijkt Roest terug op de website van Team Jumbo-Visma. “Het is fijn om dit gekke seizoen op deze manier te starten. Ik begon mijn race iets te gek, maar vervolgens kon ik hem heel lang vlak houden, dus ik denk dat ik wel van mijn fouten heb geleerd uit het verleden. Ik heb vandaag extra mijn best gedaan voor de mensen thuis, dus ik hoop dat ze hebben genoten.”

Hein Otterspeer won zilver op de 500 meter. De Ouderkerkse sprinter kwam tot 69.888, achter winnaar Dai Dai N’tab (69.647). “Het waren twee solide ritten en ik had tweede goede openingen, waar ik erg tevreden over ben, reageert Otterspeer. “Ik heb twee keer 34,7 gereden hier in Thialf, dus met 34,8 kom ik in de buurt. Ik ben dan ook blij met het niveau dat ik op dit moment van het seizoen heb.”

Dit bericht is 1015 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief