Archieven

Dit bericht is 2077 keer gelezen

LEKKERKERK – Patrick Roest heeft zijn contract bij Jumbo-Visma verlengd. De 23-jarige schaatser uit Lekkerkerk is nu tot minimaal de Olympische Winterspelen van Peking 2022 verbonden aan het team van coach Jac Orie.

Roest is de tweevoudig wereldkampioen allround. Hij kroonde zich in 2018 in Amsterdam tot ‘s werelds beste allrounder en prolongeerde twaalf maanden later die titel in Calgary. Tijdens de Olympische Winterspelen van PyeongChang eindigde hij nog als tweede op de 1500 meter.

“Ik heb een heel goed gevoel bij de ploeg”, reageert Roest op de website van Jumbo-Visma. “Dat heb ik in de eerste trainingswedstrijden laten zien. De vorm is goed en dat heb ik ook te danken aan de ploeg. Daarom ben ik onwijs blij dat ik mijn contract bij Team Jumbo-Visma heb kunnen verlengen tot de Olympische Spelen.”

Dat de Lekkerkerker al voor de start van het schaatsjaar duidelijkheid heeft voor de komende jaren, geeft hem rust. “Die zekerheid is fijn”, zegt hij. “Met zo’n ploeg die er nu staat, weet je dat er hele mooie dingen kunnen gebeuren. Het is heel fijn dat je daar deel van kan uitmaken.”

Dit bericht is 2077 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief