Archieven

Dit bericht is 743 keer gelezen

(Beeld: NOS Sport)

(Beeld: NOS Sport)

LEKKERKERK – Patrick Roest heeft zondag in het Canadese Calgary met succes zijn wereldtitel allround schaatsen weten te behouden. De Lekkerkerker stelde op de slotafstand, de 10.000 meter, op overtuigende wijze zijn tweede opeenvolgende eindzege veilig.
Met een goed opgebouwde race, tegen ploeggenoot Kramer in de laatste rit, hield hij de Noor Sverre Lunde Pedersen ruim achter zich. De 23-jarige Roest kwam in een winnende tijd van 12.51,17 over de streep.
Daarmee kwam Roest over vier afstanden op een totaal van 145.561 punten en verbeterde hij het wereldrecord, dat op naam stond van Shani Davis (145,742). De Amerikaan haalde dat aantal ook in Calgary tijdens het WK allround van 2006. Vorig seizoen veroverde Roest in het Olympisch Stadion van Amsterdam zijn eerste wereldtitel allround.
Kramer eindigde op de vierde plaats in 13.00,93 en verzekerde zich daarmee van een bronzen medaille.
“Dit was een perfect allroundtoernooi”, reageert een zeer blije Roest op de website van Team Jumbo-Visma. “Op iedere afstand heb ik goed gereden. Ik heb geen grote fouten gemaakt. Op de 1500 meter had ik wat missers, dus die kon misschien nog wat beter, maar dat heb ik hier op de 10.000 meter weer goed gemaakt. Ik heb het afgelopen seizoen erg veel geleerd.”
“Deze overwinning geeft wel meer voldoening dan die van vorig jaar”, aldus Roest, die daarmee doelde op de valpartij van de Noor Pedersen op de laatste afstand, waardoor hij de wereldtitel toen een beetje cadeau kreeg. “Ik heb deze keer laten zien dat ik echt de beste ben. Dat maakt het allemaal een stuk mooier. Ik hoop dat er nog een heleboel titels volgen. Het allrounden is het mooiste wat er is, dus het zou zonde zijn als het in de toekomst verdwijnt.”
(Bron: www.teamjumbovisma.nl)

Dit bericht is 743 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief