Archieven

Dit bericht is 810 keer gelezen

Huldiging Patrick Roest-47LEKKERKERK – Schaatser Patrick Roest is zaterdagmiddag in Lekkerkerk gehuldigd als wereldkampioen allround.
In het eerste weekend van maart prolongeerde Roest in het Canadese Calgary zijn wereldtitel. Waar hij vorig jaar nog een handje geholpen werd door een valpartij van de Noor Pedersen, liet Roest dit jaar geheel op eigen kracht zien dat hij echt de beste over vier afstanden is. Met vier goede ritten werd hij en passant ook nog nummer 1 op de Adelskalender, de ranglijst van de vier allround afstanden bij elkaar opgeteld.
De gemeente Krimpenerwaard organiseerde in samenwerking met schaatstrainingsvereniging Lekstreek de huldiging van Patrick Roest op het plein voor het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Voorafgaand waren er diverse sportieve activiteiten voor kinderen.
Huldiging Patrick Roest-9
Nadat burgemeester Cazemier persoonlijk een stoel voor de oma van Patrick Roest op de eerste rij had klaar gezet, werd Roest warm onthaald op het bordes van het gemeentekantoor. De burgemeester refereerde in zijn toespraak ook nog even aan de fantastische prestatie van de geboren Lekkerkerker en benoemde dat Roest na de slotafstand in Calgary gelijk zijn ouders en zijn zus Natasja omhelsde op de tribune. De ouders van Roest brachten hem namelijk altijd naar de trainingen bij de Lekstreek en later naar de gewestelijke trainingen. Verder memoreerde Cazemier dat Roest ook al in 2014 met burgemeester Van der Kluit van de voormalige gemeente Nederlek op hetzelfde bordes stond nadat hij wereldkampioen bij de junioren was geworden.
Huldiging Patrick Roest-53
Wethouder Sleeuwenhoek benoemde ook nog even dat het zo prettig is dat Roest zijn geboorteplaats niet vergeet en ook wel eens naar de basisschool en het Gemini College gaat. Zodoende dat iedereen, niet alleen op televisie van Roest kan genieten, maar hem ook in levende lijve kan zien. Vervolgens overhandigde zij Roest een cheque ter waarde van 500 euro voor het door hem zelf gekozen doel; het jeugdkamp van schaatstrainingsvereniging Lekstreek.
Foto’s: Bas de Zeeuw.

Dit bericht is 810 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief