Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1530 keer gelezen

LEKKERKERK – Patrick Roest heeft zijn tweede Olympische medaille gewonnen. Op de tien kilometer eindigde de Lekkerkerkse schaatser als tweede met een tijd van 12.44.59. Topfavoriet Nils van der Poel uit Zweden reed in een wereldrecord van 12.30.74 naar het goud. Voor Roest is het zijn tweede zilveren medaille van deze spelen. 

Roest vloog er niet meteen keihard in tijdens de tien kilometer. In tegenstelling tot zijn vijf kilometer ging hij halverwege pas versnellen. Met nog negen ronden op de klok begon Roest de 29ers aan te tikken. Uiteindelijk kwam hij als snelste over de streep met een sterke tijd van 12.44.59.

Tot aan de dweil leidde de Lekkerkerker en ook de eerste rit na de dweil, waarin Jorrit Bergsma schaatste, overleefde hij. In de vijfde rit stond topfavoriet Nils van der Poel uit Zweden aan de start.

Wereldrecord
Al in het begin van de rit schaatste Van der Poel sneller dan Roest en dat bleef hij tot de laatste ronde doen. De Zweed kwam over de finish in een wereldrecord van 12.30.74 en dat was goed voor goud.

In de laatste rit stond Ted-Jan Bloemen, winnaar van de Olympisch goud op de tien kilometer vier jaar gelden, aan de start. Het lukte hem bij lange na niet om zijn titel te verdedigen. De Italiaan Davide Ghiotto eindigde verassend als derde met een tijd van 12.45.98.

Foto: NOS

Dit bericht is 1530 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief