Archieven

Dit bericht is 701 keer gelezen

award2

(Foto’s: Rob Glastra)

SCHOONHOVEN – Peter Bauhuis uit München heeft dit jaar de Schoonhoven Silver Award gewonnen met zijn object ‘Policast’. Galeriehouder en zilversmid Paul Wissen nam vrijdag namens Bauhuis de prijs in ontvangst uit de handen van cultuurwethouder Bert Bening.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van vijfduizend euro, beschikbaar gesteld door de gemeente Krimpenerwaard, waar de zilverstad Schoonhoven deel van uitmaakt.

De jury spreekt van een ‘inspirerend stuk’. “Bauhuis heeft zijn kunst geperfectioneerd door gebruik te maken van een van de oudste technieken, de verloren ‘wastechniek’. Het ontwerp is aan de ene kant prachtig rauw, onvoltooid en doet ons denken aan archeologische vondsten. Aan de andere kant omvat het een zeer moderne blik, terwijl er duidelijk aandacht is besteed aan de vorm en de vierkante delen van de vorm.”

award1

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Schoonhoven Silver Award, werd er ook prijs uitgereikt voor jonge professionals onder de dertig jaar. Sheng Zhang won deze prijs met ‘Inside Out’ die mogelijk is gemaakt door Zadkine en Vakschool Schoonhoven. Een eervolle vermelding was voor David Huycke en de aanmoedigingsprijs voor Oscar Saurin. Beide kregen een kilo zilver gedoneerd door Herens & Herens.

De Schoonhoven Silver Award 2018 is inmiddels de zevende editie van de internationale competitie voor zilversmeden. Met de Silver Award wil het Zilvermuseum zilversmeden, ontwerpers en beeldend kunstenaars uitdagen op artistiek en technisch niveau.

Alle inzendingen zijn te zien in het Zilvermuseum in Schoonhoven.

RTV Krimpenerwaard sprak voor de opening van de tentoonstelling Schoonhoven Silver Award 2108 met Marcel Teheux, directeur van het Nederlands Zilvermuseum.

Dit bericht is 701 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief