Archieven

Dit bericht is 2737 keer gelezen

BERKENWOUDE/STOLWIJK – Een petitie voor het behoud van de huisartsen in Berkenoude en Stolwijk is bijna achthonderd keer ondertekend. De initiatiefnemers hebben de handtekeningen vrijdagavond overhandigd aan huisartsen van Vliet en Roozemond. Huisarts Buck liet verstek gaan.

“In onze speech hebben we aangegeven waarom we de petitie zijn gestart en wat ons beoogde doel was: bewustwording van onze zorgen en terugkeer van onze kundige huisartsen”, zeggen Gerdien Dulfer en Ilona Monster.

De overhandiging werd bijgewoond door zo’n dertig bezorgde patiënten van Groepspraktijk Berkenwoude-Stolwijk. “Dokter Roozemond en Van Vliet hebben de patiënten bedankt voor hun vertrouwen en aangegeven dat zij Stolwijk-Berkenwoude als een fijne gemeenschap hebben ervaren. Voor de mensen die de petitie hebben ondertekend hadden zij een kleine blijk van waardering mee. Zij betreuren het verloop en hadden het heel graag anders gezien.”

De twee initiatiefnemers noemen het een gemiste kans dat dokter Buck niet aanwezig was, “maar wij zullen een afspraak met hem maken om de handtekeningen hem ook alsnog aan te bieden. In een brief heeft hij aangegeven dit enkel te willen zonder aanwezigheid van andere patiënten.”

Overname
Het vertrek van de huisartsen Van Vliet en Roozemond had te maken met verschil in inzicht over het overnemen van de Groepspraktijk Stolwijk-Berkenwoude van dokter Buck. Reden voor de twee artsen om hun baan op te zeggen.

“Het is jammer dat het zo gelopen is, maar dr. Roozemond en dr. W. van Vliet hebben zelf de conclusie getrokken om afscheid te nemen”, zei Buck hier eerder over in gesprek met Het Kontakt. “De insteek was dat zij de praktijk op termijn over zouden nemen, maar gaandeweg het proces kwamen er verschillen in inzicht naar boven. Niet op financieel vlak, wat sommige mensen wellicht denken, maar op andere terreinen. Hierdoor zagen we geen toekomst met elkaar.”

Roozemond werkte sinds 3,5 jaar in de praktijk; Van Vliet sinds tien jaar.

Dit bericht is 2737 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief