Archieven

Dit bericht is 2155 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Het feit dat peuterspeelzaal ’t Krielhok vandaag (maandag 15 maart) precies vijftig jaar bestaat, zou volgens de plannen uitbundig gevierd worden. Met de peuters natuurlijk, maar ook met de ouders en met anderen die op één of andere manier bij de instelling zijn betrokken. Zelfs de burgemeester zou komen, maar helaas, daar is op dit moment geen mogelijkheid voor. De reden hoeven we niet nader toe te lichten, ook in dit geval is corona de spelbreker.

Dat neemt niet weg dat de peuters die op dit moment de peuterspeelzaal bevolken wel een beetje feest vieren. Zo staat er in de ruimte een heus springkussen waar de kinderen zich heerlijk op kunnen uitleven. “Dat was nog wel even een dingetje”, vertelt hoofdleidster Rifka. “Op het springkussen dat we eerst hadden laten komen zat een afdakje en dat paste helemaal niet binnen. Dus we moesten een ander exemplaar laten komen. Maar goed, die staat hier drie dagen zodat alle groepen er plezier aan beleven.”

Voor de ingang is de rode loper uitgelegd en een ballonnenboog geplaatst, waarmee de peuters meteen al feestelijk worden ontvangen en afscheid kunnen nemen van hun ouders. Want die mogen door corona niet mee naar binnen.

Rifka is zelf al 25 jaar aan ’t Krielhok verbonden dus voor haar zelf is 2021 ook een jubileumjaar. “Ik ben direct van school hier terecht gekomen en werk hier nog altijd met enorm veel plezier”, vertelt ze. Maar ook voor haar zit een jubileumfeestje er nog even niet in.

Duivenkeet
Peuterspeelzaal ’t Krielhok is een halve eeuw geleden gestart in de duivenkeet, het onderkomen van de duivensportvereniging aan de Koningin Julianastraat. Later verhuisde de stichting naar de Prinses Marijkeschool op de plek waar nu de Marijke Staete staat en een jaar of twaalf geleden naar gebouw De Rotonde. “Een prachtige plek”, vindt Rifka. “We hebben niet alleen de beschikking over een mooie speelzaal, maar ook over een ruim en veilig buitenterras waar onze kinderen heerlijk kunnen spelen.”

Die kinderen zijn tussen de twee en vier jaar oud. Ze komen ten minste twee maal per week naar de peuterspeelzaal waar ze op een verantwoorde manier worden voorbereid op hun toekomstige leven op de basisschool. “Natuurlijk kunnen de kinderen veel vrij met elkaar spelen maar we organiseren ieder dagdeel activiteiten die hen stimuleren in hun taalvaardigheden, cognitieve ontwikkeling en sociaal gedrag. Binnen ons team beschikken we over medewerksters die daarin gespecialiseerd zijn.”

“We zijn een stichting zonder winstoogmerk”, vertelt Rifka, “dus alle inkomsten komen ten goede aan onze kinderen.” Door de lockdowns in het afgelopen jaar daalden de exploitatiekosten en het geld wat daardoor overbleef is gestoken in het opknappen van de speelzaal, het aanschaffen van nieuw spelmateriaal en het kopen van een speeltoestel op het speelterras. “Daar profiteren de kinderen natuurlijk van en we zitten er weer tiptop bij.”

Wedstrijd zonnebloem kweken
’t Krielhok viert het vijftigjarig jubileum ook nog op een andere manier. Iedereen die mee wil doen kan Bij Aafke een zakje zonnebloempitten halen. Wie aan het einde van de zomer de hoogste zonnebloem heeft opgekweekt wint een skelter. “Heel Krimpen aan de Lek kleurt deze zomer geel dankzij ’t Krielhok”< lacht Rifka.

Dit bericht is 2155 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief