Archieven

Dit bericht is 6379 keer gelezen

Foto: Gemeente Krimpenerwaard

KRIMPENERWAARD- Burgemeester Pieter Paans heeft de commissaris van de Koning en de gemeenteraad van Krimpenerwaard laten weten dat hij per heden zijn ambt neerlegt.

“Met groot genoegen heb ik in de afgelopen maanden het ambt van burgemeester van Krimpenerwaard bekleed. Mijn bestuursstijl van grote toegankelijkheid en nabijheid, met alle goede intenties van dien, heeft echter onlangs geleid tot een intern voorval dat maakt dat ik de benodigde distantie, die wordt gevraagd van een burgemeester, onvoldoende heb gewaarborgd. Dit is ervaren als grensoverschrijdend en dat betreur ik zeer. Daarmee rest voor mij helaas als enige optie om deze prachtige gemeente te verlaten als burgemeester”, aldus Pieter Paans.

“Ik heb in de korte tijd dat ik burgemeester mocht zijn van Krimpenerwaard, kennis mogen maken met heel veel inwoners en bedrijven die op een mooie manier samen leven en werken. Ik dank de gemeente en de inwoners voor het warme welkom dat ik in de afgelopen periode heb mogen ervaren en ga mijzelf in de komende periode beraden op mijn toekomst.”

‘Respecteren besluit’
Reactie Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland: “Ik vind het een pijnlijke zaak. Ik ken Pieter Paans als een integer man. Ik heb begrip voor de afweging die hij heeft gemaakt en respecteer zijn besluit. Ik wil Pieter Paans bedanken voor zijn harde werk en inzet voor de inwoners en het bestuur van Krimpenerwaard. Ik zal op korte termijn een waarnemend burgemeester aanstellen”.

Reactie van de plaatsvervangend voorzitter van de raad Jan Verburg: “We hebben kennis genomen van het besluit van Pieter Paans. We betreuren de ontstane situatie en respecteren het besluit om zijn ambt neer te leggen. In de korte periode dat hij onze burgmeester was, heeft hij zich hard ingezet voor de inwoners van de Krimpenerwaard. We danken hem voor deze inzet en het werk dat hij heeft verricht. Wij richten ons op het doen wat het beste is voor de Krimpenerwaard.”

Dit bericht is 6379 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief