Archieven

Dit bericht is 2917 keer gelezen

GOUDERAK – In Gouderak zwemt een zoetwaterpijlstaartrog rond, een vis die van nature voorkomt in de Amazone in Zuid-Amerika. Het hoogheemraadschap waarschuwt om de rog niet aan te raken. “De rog ziet er sierlijk uit, maar pas op, bij aanraking kan het dier gemeen steken. Daarom laten we de rog vangen door een specialist en overbrengen naar een geschikte opvanglocatie.”

Wettelijk is het verboden om dieren uit te zetten in de natuur. “Een sloot is voor deze pijlstaartrog geen goede leefomgeving. Mogelijk gaat de vis hier dood. Het is de vraag hoe de rog in dit water terecht is gekomen. Misschien heeft iemand een vijver of aquarium geleegd in de sloot?”

Dieren die niet van nature hier voorkomen (exoten), kunnen overlast en schade veroorzaken. Bijvoorbeeld doordat ze ziekten of schimmels verspreiden, of inheemse dieren en planten eten. Zo kunnen ze een risico vormen voor de biodiversiteit, waterkwaliteit en de waterveiligheid.

GOUDERAK – Opwinding gisterenmiddag bij het bruggetje Iependaal/ Pijlkruid. Er zwom een zoetwaterrog in de sloot. Het is nog onbekend hoe de rog daar terecht is gekomen. Hun leefgebied is Zuid-Amerika.

Geplaatst door RTV Krimpenerwaard op Dinsdag 8 september 2020

Dit bericht is 2917 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief