Archieven

Dit bericht is 1196 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Jongeren in de gemeente Krimpenerwaard met een speciale leerbehoefte kunnen een traject volgen waardoor meer kansen voor hen ontstaan op een baan of vervolgopleiding. Een gezamenlijke pilot ‘Praktisch naar werk – Simpel Switchen’ wil dit mogelijk maken.

Afgelopen vrijdag ondertekenden de drie partijen – gemeente Krimpenerwaard, Bureau Leerlingzaken Midden-Holland en onderneming Bij Aafke in Krimpen aan de Lek – de samenwerkingsovereenkomst die de start van de pilot inluidt.

Door deel te nemen aan de pilot kunnen jongeren met een indicatie dagbesteding of jongeren zonder startkwalificatie zich naar wens en vermogen ontwikkelen.

Volgens Harro Postema van Bureau Leerlingzaken Midden Holland is voor sommige jongeren de stap naar een opleiding of werk niet vanzelfsprekend. “Zij hebben de juiste omgeving en extra ondersteuning nodig. Die is er nu in Krimpen aan de Lek, een mooie kleinschalige leer- en werkomgeving op het gebied van groen, retail en logistiek met professionele ondersteuning van de jongeren.”

In de overeenkomst is onder andere afgesproken dat jongeren die in aanmerking komen voor deelname aan de pilot, maximaal 24 uur persoonlijke begeleiding per week kunnen verwachten. Ook wordt met iedere deelnemer een maatwerktraject afgesproken, waarbij goed wordt gekeken naar de persoonlijke mogelijkheden. Dit verhoogt de slagingskans van de pilot.

Aafke Ligthart, eigenaar Bij Aafke: “Sinds de start van mijn loopbaan werk ik met mensen met een speciale leerbehoefte. Toen ik mijn bedrijf startte was het mijn wens juist deze mensen een plek te bieden binnen mijn bedrijf. Vanuit onze onderneming helpen we de deelnemers zo goed mogelijk hun talenten te zien en in te zetten voor hun toekomst. Door onze kleinschaligheid, persoonlijke begeleiding en eigen doorstroommogelijkheid kunnen we juist voor deze doelgroep het verschil maken.”

Wethouder Jan Vente: “Ik ben enorm blij met initiatieven zoals dit traject. Hiermee bieden we jongeren met een speciale leerbehoefte weer perspectief op een passende baan of vervolgopleiding. Door breed onze kennis en kunde in te zetten dragen we met elkaar bij aan een vitale Krimpenerwaard waarin iedereen zich naar vermogen kan ontwikkelen.”

De pilot ‘Praktisch naar werk – Simpel Switchen’ is overeengekomen voor een jaar. Na evaluatie zal verlenging worden besproken.

Dit bericht is 1196 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief