Archieven

Dit bericht is 1032 keer gelezen

AMMERSTOL – Wielrenner Piotr Havik heeft dinsdag in het Belgische Zottegem zijn eerste profkoers in zijn carrière gewonnen. Het betekende ook de eerste profoverwinning van zijn ploeg BEAT Cycling Club op de weg.

Na een zware koers kwam de renner uit Ammerstol alleen over de finish, enkele secondes voor de eerste achtervolgende groep waarin André Greipel in de sprint de tweede plaats pakte. Havik bekroonde met deze overwinning het succesvolle seizoen van BEAT met de grootste wegoverwinning in de geschiedenis van de ploeg.

Havik reageert op de ploegwebsite: “Op de laatste kasseistrook ontstond een flink slagveld. Dat was eigenlijk de laatste kans om André Greipel te lossen. Ik kwam goed over de kasseien, en wist me daar los te trekken en naar de koplopers te rijden. Ons geluk was dat Greipel er nog bij zat, waardoor niemand echt door durfde te rijden om ons terug te halen. Op die manier krijg je net iets meer ruimte, wat je nodig hebt in die laatste kilometers. Drie jaar geleden ben ik begonnen bij deze ploeg, waar ik de kans heb gekregen om rustig te groeien en mezelf te ontwikkelen als renner. Ik ben ontzettend blij dat ik nu de eer heb om de allereerste ‘1.1 koers’ binnen te halen voor BEAT Cycling Club.”

Ook ploegleider Egon van Kessel vertelt hoe hij de dag heeft ervaren. “We hebben vandaag een perfecte koers kunnen rijden, natuurlijk dankzij de geweldige benen van Piotr. Ik kan wel allerlei tactieken bedenken, maar uiteindelijk moeten de coureurs het doen. Ik had nooit gedacht dat Piotr Gianni Vermeersch los zou rijden, maar dat doet hij toch. Dat geeft wel aan welk niveau hij heeft.”

(Bron: www.beatcyclingclub.com)

Dit bericht is 1032 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief