Archieven

Dit bericht is 1839 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het succes vorig jaar van de olifantenpuzzel gaf Linda van der Galiën de energie om een tweede, zelfgemaakte puzzel te maken. Ditmaal is het zweten op ‘Rondom Schoonhoven’. De opbrengst is bestemd voor Blessed Generation.

 In haar duizelingwekkend archief van tienduizenden foto’s is hobbyfotografe Linda (66) op zoek gegaan naar mooiste kiekjes rondom de Zilverstad. Via fotoshopping is een mix gemaakt met vogels en beesten die hier in de omgeving voorkomen. “Met de eerste puzzel heb ik veel ervaring opgedaan. Daarom ging het nu een stuk sneller”, legt ze enthousiast uit. “Het zijn opnieuw 1.000 stukjes.” Dankbaar is ze voor een sponsor die alle kosten betaalt. “De puzzel kost net als vorig jaar 35,- euro. De opbrengst is voor Blessed Generation, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in Kenia.”

Samen bouwen
Blessed Generation is ruim twintig jaar geleden opgericht door de Friese Ria Fennema. Samen met haar man Fester is zij tot op heden actief met opvang en scholing van kansarme kinderen in Kenia. “Zij hebben drie weeshuizen opgericht die nu worden omgebouwd naar een High School en opvangcentra”,  vertelt Ingrid van Gijzen (64). “Weeshuizen zijn niet meer van deze tijd. Men schakelt nu over op gezinsopvang. Zo bouwen ze verder aan een betere toekomst voor de kinderen.”

Coördinator
Ingrid is in het dagelijks leven werkzaam bij de Nationale Politie. Met haar man Bram maakte ze tien jaar geleden een rondreis door Kenya. Eenmaal terug besloot ze om iets te doen aan de armoede en ellende. Ingrid: “wat mij bij is gebleven, is dat tijdens een boottocht gewaarschuwd werd om niet het water in te gaan. Dit vanwege vervuiling en ziekteverwekkende beestjes. En dan zie je kinderen gewoon uit dezelfde  rivier water drinken.” Hierna is ze op zoek gegaan naar een organisatie die bij haar past. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Blessed Generation. Haar eerste vrijwillige inzet was een aantal weken naailes geven aan Keniaanse vrouwen. In Nederland is ze coördinator van de contactpersonen kindsponsoren.

Niet toevallig dat Linda juist de opbrengst van de actie doneert aan deze organisatie. “Ingrid is al 25 jaar een goede vriendin van mij. Ook als het een keertje niet goed gaat, is ze er voor me. Met hart en ziel zet ze zich in voor deze organisatie.”

Steun de actie
De puzzel ‘Rondom Schoonhoven’ is voor 35,- euro tot 1 oktober a.s. te bestellen via puzzelactie@gmail.com. Onder vermelding van naam en telefoonnummer. Een mooi cadeau voor de aankomende Sinterklaas en een pittige uitdaging voor puzzelaars.

Dit bericht is 1839 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief