Archieven

Dit bericht is 1829 keer gelezen

VLIST – Aan de hand van een ingesproken presentatie zijn bewoners van Vlist vorige week geïnformeerd over de herbestemming van Paardenhoeve ‘Tot hier an Toe’.

De locatie van de paardenhoeve, dicht tegen de kern van Vlist gelegen, leent zich volgens Verstoep Bouwadvies en Architectuur goed om met behoud van het bestaande boerderijensemble woningen te ontwikkelen.

“Omwonenden en inwoners van Vlist reageerden positief en de eerste potentiele kopers hebben zich al gemeld”, laat Corné van Roest namens Verstoep weten. Vanaf nu wordt de procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan doorlopen.

Van Roest: “Bij het maken van nieuwe bouwplannen stond voorop dat de cultuurhistorisch waardevolle uitstraling van de paardenhoeve en het perceel bewaard moet blijven” laat Corné van Roest namens Verstoep weten. “Het ontwerp zet in op een gevarieerd en duurzaam woonprogramma met een landelijke uitstraling die goed aansluit op de omgeving van dorp Vlist. In het plan zijn binnen de bestaande bebouwingscontouren elf woningen ingetekend.”

Digitale informatiebijeenkomst
Net voor de geplande presentatie werden nieuwe coronamaatregelen van kracht. De geplande presentatie in de Vlisterstee kon niet meer doorgaan. Van Roest: “Dat betekende even schakelen om oponthoud in het proces te voorkomen. Een dag later werden alle inwoners van Vlist middels een huis-aan-huis flyer – op dezelfde wijze waren ze eerder ook uitgenodigd – op de hoogte gebracht dat de presentatie digitaal in te zien was via de website van Verstoep bouwadvies en architectuur. Aan de hand van een digitaal invulformulier was er net als op een ‘normale’ informatiebijeenkomst de mogelijkheid om inhoudelijk op de gepresenteerde plannen te reageren. Uit de reacties blijkt ook de concrete interesse voor de woningen en is er dus op te maken dat de planvorming in een woonbehoefte voorziet.”

Bestemmingsplanwijziging
Voordat er daadwerkelijk aangevangen wordt met de realisatie van de bouwplannen zal de benodigde procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan doorlopen worden. Komende periode zal de benodigde afstemming hierover plaatsvinden.

Voor meer informatie over de verdere concretisering, het verloop van de procedure of de presentatie: www.verstoep.nl.

Dit bericht is 1829 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief