Archieven

Dit bericht is 1417 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Het eerste nummer van ‘Het Krimpens Kwartiertje’ verschijnt vrijdag in een oplage van 1.500 stuks.

Het blad is bedoeld voor ouderen en andere inwoners van Krimpen aan den IJssel, die vanwege het coronavirus niet de deur uit kunnen of geen bezoek kunnen ontvangen. Het wordt uitgegeven door het Platform ‘Op Afstand Dichtbij in Krimpen’.

‘Het Krimpens Kwartiertje’ is een poging om voor mensen die het vanwege de coronacrisis moeilijk hebben, de tijd even stil te zette, meldt mede-initiatiefnemer Hugo van der Wal. “Het blad bevat vooral ‘oud nieuws’: artikelen, krantenstukjes en foto’s uit de tijd van vroeger.”

In het eerste nummer gaan die vooral over Krimpen in oorlogstijd en tijdens de bevrijding. Hieraan is meegewerkt vanuit de Historische Kring Krimpen aan den IJssel, Fotocollectie Krimpen in Beeld en het Streekmuseum Krimpenerwaard. Zij zullen ook meewerken aan de komende uitgaven.

Ook is er een artikel opgenomen uit 2012, waarin Huib Neven vertelt over de vroeger welbekende Krimpense huisarts, dokter Prins.

Daarnaast zijn vaste ingrediënten van ‘Het Krimpens Kwartiertje’: een recept uit grootmoeders tijd, een puzzel – in dit eerste nummer een ‘Krimpen-woordzoeker’ -, een of meer pagina’s met tips om de coronatijd gezond door te komen – ditmaal verzorgd door Kuiper en Koning Fysiotherapie – en de rubriek ‘Zwaaien op afstand’. Daarin kan men iemand die het vanwege de coronacrisis moeilijk heeft, een hart onder de riem steken. Tekstjes en foto’s hiervoor kunnen worden geüpload via de website www.krimpenskwartiertje.nl.

De bedoeling is dat ‘Het Krimpens Kwartiertje’ gedurende Coronatijd tweewekelijks verschijnt. Het wordt kosteloos verspreid binnen de zorginstellingen voor ouderen, Crimpenersteyn en Tiendhove, en in diverse wooncomplexen voor senioren binnen Krimpen aan den IJssel. Daarnaast kan men een gratis exemplaar ophalen bij Albert Heijn, Jumbo De Korf, Jumbo De Olm, Brugzicht Boeken of Boekhandel Kamerbeek, of er een aanvragen via www.krimpenskwartiertje.nl, via de Facebookpagina ‘Op Afstand Dichtbij in Krimpen’, of telefonisch via 06-55167066).

‘Het Krimpens Kwartiertje’ is ook digitaal beschikbaar via de website www.krimpenskwartiertje.nl. Deze website gaat rond 4 mei online.

Het team van het Platform ‘Op Afstand Dichtbij in Krimpen’ bestaat naast Hugo van der Wal uit Cobus Boele, Corien Delger-Vis, Willie van Leeuwen-Broere, Lineke Mooibroek en Sharon Tollenaar.

Dit bericht is 1417 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief