Archieven

Dit bericht is 2648 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Het terrein naast de voormalige Dika fabriek was vroeger was een ‘crossterrein’ waar de jeugd zich kon uitleven. Sinds een aantal jaren is het een prachtig parkeerterrein met helaas een gemiddelde bezettingsgraad van nog geen vijf procent. Marco Oudshoorn wil daar nu verandering in brengen.

“Het is een stokpaardje van me om op dit parkeerterrein camperplaatsen te maken”, vertelt Marco Oudshoorn in gesprek met RTV Krimpenerwaard. “Al zo’n zes jaar ben ik daar mee bezig. Zelf ben ik een verwoed ‘camperaar’, als het even kan trekken we erop uit. Het geeft je een enorme vrijheid. Op steenworpafstand van het parkeerterrein bevindt zich de Stadscamping met mogelijkheid voor campers om daar te staan. Daar is genoeg ruimte. Waarom dan extra plaatsen creëren met nagenoeg weinig tot geen faciliteiten?

Marco beargumenteerd op basis van de volgende punten:

  • De campings zijn geopend van april tot oktober. Door camperplaatsen op het parkeerterrein te realiseren wordt het seizoen verlengd.
  • Niet iedereen wil overnachten op een camping. Hiermee worden dus extra camperaars aangetrokken.
  • Met de komst van campers zullen drugsgebruikers zich minder laten zien op het parkeerterrein.
  • Meer campers betekent meer toeristen voor Schoonhoven en daarmee een hogere omzet voor de winkeliers en horeca.
  • Parkeerterrein is op loopafstand van het centrum.

Niet enthousiast
Vooralsnog is de gemeente Krimpenerwaard in het recente verleden niet enthousiast omdat er in de regio al diverse camperplaatsen zijn. Marco wil de komende tijd genoeg draagvlak realiseren om alsnog een poging te doen de camperplaatsen te realiseren.

Jan Luc Koenen, beheerder van de Stadscamping Schoonhoven, omarmt op dit moment nog niet de ideeën van Oudshoorn. Hij is blij dat er initiatieven zijn om meer campers naar de Zilverstad te laten komen. “Echter, zolang er nog genoeg capaciteit is om campers een plaatsje te geven, ben ik niet voor dit idee. Mensen die goedkoop op een parkeerterrein willen staan, die geven over het algemeen weinig geld uit. Daar hebben we dus als horeca niets aan. Als ons doel is om het toerisme te bevorderen, laten we dan starten met verlaging van de toeristenbelasting. Deze is relatief hoog ten opzichte van andere plaatsen.”

De toeristenbelasting in de gemeente Krimpenerwaard bedraagt op dit moment 1,75 per dag. Ter vergelijk: in Lopik is dit 1,22; Molenlanden is 1,32 en Gouda 1,59 per dag.

Loopafstand
Er zijn dus voor- en tegenstanders voor het maken van camperplaatsen bij Schoonhoven. Wel is het goed dat er initiatieven zijn om iets te doen met dit parkeerterrein dat nauwelijks gebruikt wordt. Toeristen die de stad willen bezoeken, worden niet duidelijk er naar toe gedirigeerd. En dat is jammer want het centrum en Veer is vandaar op enkele minuten loopafstand. 

Initiatiefnemer Marco Oudshoorn

Dit bericht is 2648 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Pleidooi voor camperplaatsen op leeg parkeerterrein

  • Ik vind het een goed idee, niet iedere campenaar wil 23 euri betalen voor een overnachting op een camping, hoe mooi die ook is. En dan wel meer routebordjes naar de CP.

    • goed idee. In het buitenland heel normaal. camperplaatsen en buiten de steden voor 8 of 10 euro. 3 dagen maximaal water en chemisch toilet lozen inclusief of met euro’s betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief