Archieven

Dit bericht is 5977 keer gelezen

BERGAMBACHT – Dat wordt hamsteren in Bergambacht. In oktober gaat de Plus ruim twee weken dicht en daar moeten de vaste klanten zich natuurlijk tijdig op voorbereiden. “We gaan verbouwen”, vertelt Ernst van der Vlist enthousiast. “En niet zo maar een beetje, neen, de hele winkel gaat op de schop.”

Om te beginnen komt er een nieuwe pui. De bekende puntdaken verdwijnen om plaats te maken voor een strakke voorgevel met veel glas en warmere tinten dan het huidige wit. Ook binnen wordt alles anders. De Plus wordt ingericht volgens de nieuwste trends in supermarktland in het algemeen en bij de Plus in het bijzonder. Dat betekent onder meer veel aandacht voor verse (streek)producten, de bereiding van verse maaltijden, het installeren van zelfscanners, waardoor klanten sneller door de kassa kunnen en een logischer indeling van de afdelingen en schappen. De eerst dagen zal het wel even zoeken worden, maar de ervaring leert dat de meeste vaste bezoekers snel aan de nieuwe situatie gewend zullen zijn.

“Het is niet de eerste keer dat we onze supermarkt hebben uitgebreid, verbouwd of opnieuw hebben ingericht. Dat is altijd prima gegaan, dus we hebben er alle vertrouwen in dat het ook deze keer weer goed komt.” Plus Van der Vlist beschikt over een gemotiveerd team medewerkers dat straks klaar staat om de klanten de weg door de nieuwe winkel te wijzen.

Clubactie
Voor het zover is doet de Plus in Bergambacht mee aan een actie die binnenkort in alle Plus-filialen in het land van start gaat. Onder het motto ‘Spaar je club gezond’ kunnen klanten vouchers sparen die zij kunnen inleveren bij iedere deelnemende vereniging in hun woonplaats of omgeving.

Sport- en culturele verenigingen kunnen zich tot en met 3 juli bij de servicebalie van de dichtstbijzijnde Plus inschrijven als deelnemer. Dat kost niets.

In de weken 36 tot en met 45, dat wil zeggen van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november, krijgen klanten bij het afrekenen van iedere tien euro aan boodschappen een voucher, die zij kunnen inleveren bij hun favoriete deelnemende vereniging.

Aan het einde van de actie leveren de verenigingen de door hen ontvangen punten in bij de Plus en ontvangen zij een bedrag dat wordt bepaald aan de hand van het totaal aantal ingeleverde vouchers. Hoe meer sponsorpunten een club of vereniging verzamelt, hoe meer geld men ontvangt. De deelnemende clubs en verenigingen mogen het bedrag dat door klanten bij elkaar gespaard is, naar eigen inzicht besteden.

Vijf ‘Plussen’ in de regio, te weten Plus Van der Vlist Bergambacht, Plus Stolwijk, Plus Rechtuyt Schoonhoven, Plus Van Velzen Lopik en Plus Willemsen Benschop, hebben de handen ineen geslagen en het totaal te verdelen bedrag vastgesteld op niet minder dan 55.000 euro.

Een sympathieke actie van een supermarktketen die oog heeft voor de financiële zorgen waarmee veel verenigingen door corona mee zijn geconfronteerd.

Dit bericht is 5977 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief