Archieven

Dit bericht is 971 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De geschiedenis van Krimpen aan den IJssel komt nu ook tot leven in een podcast. De podcast-serie is een initiatief van de Historische Kring (HKK) en heeft de titel ‘Krimpen als van Ouds’ gekregen.

Bestuurslid bij de HKK en initiatiefnemer Frank Druijff is erg blij met het resultaat. “Vooral de eerste aflevering is natuurlijk spannend. Hoe wordt de podcast ontvangen? Bereiken we de doelgroep? Want dat was wel één van de redenen waarom we als HKK hiermee zijn gestart. Er zijn zoveel mooie verhalen te vertellen over ons dorp, maar die verhalen bereiken lang niet alle Krimpenaren. Neem bijvoorbeeld ons magazine Van Yssel tot IJssel, die wordt steeds breder gelezen maar bijna niet door de dertigers en veertigers, dus zeg maar mijn generatie. Die generatie haalt de informatie toch vaak via andere media, waaronder de podcast.”

Zo ontstond bij Frank, zelf fervent podcastluisteraar, het idee voor een serie historische luisterverhalen. Samen met Aleida Heuvelman en Silvan Bruinstroop, beide journalistiek-studenten, werd de eerste aflevering voorbereid en opgenomen.

“We staan daarin, met oog op 4 en 5 mei, stil bij het leven van de heer Engelse. Een markant Krimpenaar die in de Tweede Wereldoorlog om het leven is gekomen en waarvoor ter nagedachtenis een struikelsteen is gelegd bij zijn voormalige woning: IJsseldijk 338-340. Het gesprek met Ben van Veen, die zich jarenlang in het leven van de Krimpense oorlogsslachtoffers heeft verdiept, en de gesprekken met de huidige bewoonster van de woning en de kleindochter van de heer Engelse vertellen een bijzonder verhaal. In de eerste plaats over de heer Engelse maar zeker ook over het historische huis aan de IJsseldijk.”

De eerste aflevering is beluisteren via alle gangbare podcast-apps en op www.historischekringkrimpen.nl.

Dit bericht is 971 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief