Archieven

Dit bericht is 1638 keer gelezen

LEKKERKERK – Over het algemeen kunnen de inwoners van de buurtschappen Opperduit en Schuwacht het prima vinden met elkaar. Maar éénmaal per twee jaar kruisen ze de degens. “En dan kan het er fanatiek aan toe gaan”, lacht de Opperduitse Edith de Bruin, die actief is in buurtvereniging De Gulden Vrijheid en één van de organisatoren van het evenement.

“In de aanloop naar het Poldertreffen werken we altijd nauw samen met de collega’s van buurtvereniging Schuwacht, maar als de strijd is begonnen gaan we ieder voor zich voor de meeste punten, de eer en de felbegeerde wisselemmers.”

Na het achtste Poldertreffen, twee jaar geleden, zijn zowel de grote emmer als de door de jeugdteams te winnen kleine emmer in het bezit van Opperduit. Waar ze zich precies bevinden wordt zorgvuldig geheim gehouden, want ze zijn aan de vooravond van een vorig treffen al eens gestolen door de tegenpartij. Bij wijze van grap weliswaar, maar dat bracht de gemoederen destijds danig in beweging en de deelnemers uit balans. “Zoiets willen we koste wat het kost voorkomen”, aldus Edith, “want onze deelnemers moeten zich optimaal kunnen voorbereiden.”

Anders dan in voorgaande jaren is er dit keer gekozen voor gemengde teams, mannen en vrouwen in één ploeg dus. Hoeveel teams ieder buurtschap op de been brengt hangt af van het aantal aanmeldingen. “We rekenen op ten minste één volledig team aan iedere kant en zowel Opperduit als Schuwacht stellen een jeugdteam samen voor jongeren van twaalf tot en met zestien jaar.”

Op zaterdag 6 juli binden ze de strijd met elkaar aan. Dit keer in een weiland aan de Hoekseweg in Opperduit. Dat belooft een groot spektakel te worden, want de spelonderdelen zijn gevarieerd en vragen veel van de deelnemers. Denk aan schouwvaren, tobbedansen, touwtrekken, een hindernisbaan en de spectaculaire buikglijbaan, die met groene zeep wordt ingesmeerd en eindigt boven een sloot. Wie daarin het verst komt vergaart de meeste punten.

Het spreekt voor zich dat het negende Poldertreffen niet alleen een sportief evenement is, maar ook een feestje gaat worden. Daar weten ze in Opperduit en Schuwacht wel raad mee. De lekkere trek wordt geblust vanuit een Brandweer Foodtruck, de bar in de feesttent gaat meteen na aanvang open en blijft dat tot in de late uurtjes, er komt een ijscokar en voor de muzikale omlijsting wordt gezorgd door DJ Dirk en de mannen en vrouwen van de Lekkerkapel. Kortom, een feest voor zowel de deelnemers als voor de toeschouwers. Je hoeft niet persé in Opperduit of Schuwacht te wonen om er bij te zijn. Iedereen is welkom en de toegang is vrij! Tip: kom lopend of op de fiets, want het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Wie er dit jaar gaat winnen? We weten het niet, maar we weten wel dat alle deelnemers zich voor honderd procent of meer in de strijd gaan gooien.

Polderteffen 2019 begint op 6 juli om 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.deguldenvrijheid.nl of op www.buurtverenigingschuwacht.nl.

Dit bericht is 1638 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda Nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief