Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2750 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Het gros van de inwoners van Krimpenerwaard houdt zich keurig aan de corona-maatregelen van het kabinet in de strijd tegen het virus. Dat stelde woordvoerder Kristian Harmelink van de politie Krimpenerwaard zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “Uitzonderingen daargelaten, maar over het algemeen zien we een mooi beeld.”

Bij de handhaving van de corona-maatregelen werkt de politie nauw samen met de gemeentelijke opsporingsambtenaren. Harmelink: “Ook is er contact met het jongerenwerk als het gaat over de jeugd op straat.”

Het politieteam Krimpenerwaard heeft zich verdeeld over het werkgebied. “Er zijn steunpunten ingericht in Lekkerkerk en in Haastrecht, van waaruit de wijkagent samen met collega’s kan werken. Zo zijn we over de dag heen wat verdeeld over het gebied. Om de gezondheid van onze mensen te borgen, hebben ze tijdens hun werk de beschikking over beschermende middelen, zoals mondkampjes en handschoenen.”

Alle coronamaatregelen lopen tot 6 april, waaronder de sluiting van horeca en scholen. Tot 1 juni vinden er geen evenementen plaats. Harmelink: “Ik heb goede hoop dat we de juiste dingen blijven doen met elkaar. Wat dat betreft wordt komende dinsdag een belangrijke dag, want dan beslist het kabinet over de maatregelen rond het coronavirus na 6 april.”

De blik van de politie is nu vooral gericht op de hele vreemde tijd waarin we zijn beland, aldus Harmelink. “Tot op heden zijn er nog geen grote problemen geweest. Het verschuift allemaal een beetje. Minder mensen op straat, betekent ook minder ongelukken en minder confrontaties op straat. Nogmaals, tot op heden zijn we tevreden over de naleving van de maatregelen. Tegen de inwoners zou ik willen zeggen: ga zo door, dan zingen we dit met z’n allen uit.”

Luister hieronder naar het gesprek met Kristiaan Harmelink van de politie Krimpenerwaard.

Kristiaan Harmelink     

Dit bericht is 2750 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief