Archieven

Dit bericht is 3361 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De politie heeft een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding aan de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel na een achtervolging van een auto.

Zondagochtend vroeg kreeg de politie een melding van een diefstal heterdaad in Capelle aan den IJssel. Hierbij zouden mannen goederen in een witte bestelbus aan het laden zijn.

Aanrijdend zagen agenten dat de betrokken bestelbus al wegreed richting de Abram van Rijckevorselweg. Ze gaven een stopteken waaraan het voertuig niet voldeed.

Wat volgde was een achtervolging in de richting van Krimpen aan den IJssel. Met zeer hoge snelheden boven de 100 kilometer per uur ging de achtervolging dwars door Krimpen heen, waarbij over de stoep en over het fietspad heen werd gereden. De achtervolging eindigde aan de Vijverlaan, waar de bestelbus zich vastreed in het gras.

De agenten riepen de mannen aan dat ze waren aangehouden, maar ze bleven gas geven om zo toch nog weg te komen. Na het lossen van een waarschuwingsschot staakten de mannen hun vluchtpoging, maar bleven in het voertuig zitten.

De agenten sloegen de ruiten in, waarna de twee inzittenden uit Rotterdam konden worden aangehouden. Echter ging dit niet zonder slag of stoot en raakte een van de verdachten gewond door verzet. Na behandeling in het ziekenhuis kon hij alsnog naar het politiebureau voor verhoor. Bij de bestuurder is alvast zijn rijbewijs ingevorderd.

Foto: politie.

Dit bericht is 3361 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief