Archieven

Dit bericht is 1833 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De politie is op zoek naar getuigen van verschillende incidenten. Op vrijdag 14 oktober tussen 15:00 uur en 17:40 is een oudere dame in Schoonhoven opgelicht, van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober is ‘s nachts ingebroken in een huis aan de Steinsedijk in Haastrecht en in de nacht van zaterdag 24 september op zondag 25 september 2022 heeft er een mishandeling door meerdere personen plaatsgevonden in Stolwijk. 

Oplichting in Schoonhoven
Aan de Vlisterweg is op vrijdag 14 oktober een oudere dame (leeftijd 90+) opgelicht. Bij een zogenoemde babbeltruc zijn haar pinpas en sieraden meegenomen. Van de pinpas is die dag een groot bedrag afgeschreven wat bij verschillende pinautomaten is opgenomen.

De werkwijze van deze oplichters is dat hun slachtoffer gebeld wordt door iemand die zich voordoet als van de bank. Deze persoon verteld dat er iemand langskomt om een pinpas op te halen en hierbij ook de code nodig is. Terwijl het slachtoffer aan de telefoon is met de “bankmedewerker” staat de persoon die de pas op komt halen al aan de deur. Zij voeren de druk op door te zeggen dat er acute dreiging is en zij het zo snel mogelijk af moet geven en dat ze haar zoon al hebben gesproken en die akkoord is. Daarnaast is het volgens de oplichters verstandig om waardevolle spullen ook mee te geven zodat die veilig gesteld kunnen worden.

Heeft u iets gezien met betrekking tot deze zaak of anderszins een babbeltruc dan vraagt de politie u contact op te nemen via 0900-8844 of als het op dat moment plaats vind 1-1-2. Wees er alert op dat dit nog steeds veel plaats vind en vertel het ook de ouderen in uw omgeving dat de bank nooit om uw pinpas en code vraagt.

Inbraak in Haastrecht
Bij een inbraak in een huis aan de Steinsedijk in Haastrecht in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober is een kluis weggenomen. De bewoners van het huis waren op het moment van de inbraak niet thuis. Heeft u iets verdachts gezien in deze nacht of op een eerder of later moment wat verband houd met deze inbraak? Laat het de politie dan weten via 0900-8844.

Mishandeling in Stolwijk
In de nacht van zaterdag 24 september op zondag 25 september 2022 heeft er een mishandeling door meerdere personen plaatsgevonden in Stolwijk. De politie zoekt mensen die getuige zijn geweest van deze mishandeling. Specifiek is de politie op zoek naar mensen die die nacht in tussen 00.16 en 00.30 uur in bus 497 van Gouda naar Schoonhoven zaten. Het gaat specifiek om de volgende personen:

  • Twee jonge vrouwen welke bij bushalte Gouda station zijn opgestapt, hebben een kaartje gekocht naar Schoonhoven en zijn achter in de bus gaan zitten.
  • Een groepje van vier personen, drie jonge vrouwen en een jongen, zijn ingestapt bij bushalte Gouda Centrum. Zij hebben ingecheckt met een anonieme OV-chipkaart. Zij zijn in het midden van de bus gaan zitten. Zij zijn uitgestapt in Bergambacht of Ammerstol of Schoonhoven.
Ken jij of ben jij deze getuige, graag contact zoeken via 0900-8844 en vragen naar districtsrecherche Gouda.
De politie laat aan RTV Krimpenerwaard weten dat er in deze zaak negen aanhoudingen zijn verricht,  drie daarvan zijn al voorgeleid en gehouden, de anderen zijn inmiddels weer heengezonden.

Dit bericht is 1833 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief