Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 1502 keer gelezen

POLSBROEK – Rond de honderd Polsbroekse buren genoten zaterdag van elkaars gerechten op het Dorpsplein. Dit in het kader van Burendag.

Bezoekers brachten ieder een lekker en zelfgemaakt gerecht mee. Qua omvang voldoende voor het aantal gezinsleden waarmee zij kwamen. De gerechten werden ingeleverd bij het buffet, zodat buren konden genieten van elkaars kookkunsten. Dorpsvereniging Polsbroek verzorgde naast het servies, bestek en drankjes voor het dessert.

Dit alles onder genot van misschien wel de mooiste septemberavond van dit jaar: windstil en zonnig. Uiteraard was er ook vermaak voor de kinderen en was er dus voldoende tijd om lekker ‘te buurten’.

Peter Jan de Jong, voorzitter van Dorpsvereniging Polsbroek: “Burendag is de dag waarop buren jaarlijks gezellig samenkomen. Dit jaar is de behoefte aan samen zijn met elkaar nog groter dan voorheen. De buurt wordt echt gezelliger als je elkaar kent. Zo maken we samen buurten leuker, socialer en veiliger. Het is ook fijn om te zien dat vrijwilligers graag helpen met de organisatie.”

Burendag is mede een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Zij steunden de organisatie in Polsbroek met een financiële bijdrage. Net als het aan het kerkplein gevestigde Wijnhuis Kastelein.

Dit bericht is 1502 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief