Archieven

Dit bericht is 1931 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Tweede klasleerlingen Beeldende Vormgeving (bvx) van de Willem de Zwijgerschool gaan de komende weken de uitdaging aan om een pop-up museum op school te realiseren. In het kader hiervan namen ze een kijkje achter de schermen bij het Zilvermuseum in Schoonhoven.

Het Zilvermuseum is één van de zeven musea die meedoen aan het landelijke pop-up museumproject. Een initiatief om jongeren te betrekken bij de museumwereld en de aandacht te vestigen op de Nationale Museumweek van 21 tot en met 24 april. Het thema vrijheid staat daarbij dit jaar centraal.

De leerlingen van de Willem de Zwijgerschool maakten tijdens hun bezoek  in groepjes kennis met het werk van de museumdirecteur, de conservator, de communicatiemedewerker en de facility manager. Want wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het organiseren en samenstellen van een tentoonstelling? Hoe zet je alles neer in een vitrine zodat het goed zichtbaar is voor het publiek? En hoe zorg je ervoor dat er ook mensen komen kijken?

Komende weken werken ze het thema uit, zoeken stukken uit in het museum en denken na over transport, veiligheid en de opening.

Dit bericht is 1931 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief