Archieven

Dit bericht is 1742 keer gelezen

KRIMPENERWAAD – GGD Hollands Midden opent binnenkort meerdere pop-up priklocaties in de regio, waaronder in Schoonhoven. In de kantine van sporthal De Meent kunnen inwoners op de woensdagen 9, 16 en 23 februari zonder afspraak langskomen voor de boosterprik. De priktijden zijn van 9.00 tot 13.00 uur. Ook kan men er terecht voor de eerste of tweede prik.

De GGD laat weten dat de maximale testcapaciteit in Hollands Midden is bereikt. Wie nu belt of inlogt op coronatest.nl, kan over ongeveer 48 uur in de regio terecht. Mogelijk is er in andere regio’s eerder plek.

“Dat we niet verder kunnen opschalen heeft te maken met het feit dat de maximale laboratoriumcapaciteit in Nederland van 150.000 testen per dag is bereikt. Er is dus geen ruimte meer om nog meer PCR-tests te laten analyseren. Dit betekent helaas dat de wachttijden voor een test oplopen”, aldus de GGD>

Stichting Open Nederland (SON) gaat de GGD’en vanaf volgende week ondersteunen door ook testen af te nemen. “Hierdoor kan de vraag naar testen beter worden opgevangen en hopen wij dat de wachttijd voor een test afneemt. De commerciële testaanbieders van SON gebruiken alleen antigeen (snel)testen. Op de GGD-testlocaties wordt gewerkt met PCR-testen.”

Het maken van een testafspraak blijft op dezelfde manier gaan. Via coronatest.nl of het landelijk coronatest afsprakennummer van de GGD’en (0800-1202). “Als bij het maken van de afspraak blijkt dat de GGD Hollands Midden geen plek meer heeft, dan verschijnt automatisch de mogelijkheid om voor een antigeen (snel)test bij een andere testaanbieder van SON te kiezen. Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken bij de GGD’en. Het kan door drukte wel voorkomen dat men dan iets verder moet reizen of iets langer moet wachten. Let op: voor een antigeen (snel)test krijg je geen internationale QR-code.”

Sluiting vaccinatielocaties Nieuwerkerk en Noordwijkerhout
Waar het bij testen erg druk is, is het bij vaccineren juist rustig. Veel mensen hebben inmiddels een boosterprik gehaald. Daarom gaan er weer een aantal vaccinatielocaties sluiten.

De vaccinatielocatie in Nieuwerkerk aan den IJssel sluit haar deuren. Op 30 januari wordt de laatste prik gezet. Daarna bouwt de GGD de locatie af en kan de hal weer voor sport worden gebruikt. Op 30 januari wordt ook de laatste prik gezet in Noordwijkerhout.

Kindervaccinatie van start
Vanaf deze week worden de eerste kinderen tussen de 5 en 11 jaar gevaccineerd tegen het coronavirus. Deze week wordt er op woensdagmiddag, donderdagmiddag, zaterdagmiddag en zondagmiddag gevaccineerd in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiderdorp tussen 12.30-15.30 uur.

Ouders kunnen een afspraak maken maar mogen ook zonder afspraak langskomen met hun kind en/of kinderen. Op de website van de GGD staat meer informatie over op welke locaties en tijden dit de komende weken mogelijk is.

Booster op vrije inloop in de hele regio
Vanaf donderdag is het halen van een booster zonder afspraak mogelijk op alle vaccinatielocaties in Hollands Midden. Op de website van de GGD staan alle adressen en tijden.

Cijfers regio Hollands Midden
Op dit moment heeft 86 procent van de 12-plussers uit de regio een eerste prik gehad. 84 procent van de 12-plussers is volledig gevaccineerd. Daarnaast is de boostercampagne in volle gang. Tot en met week 3 hebben 337.268 inwoners van onze regio een boosterprik gehad.

Coronacijfers per gemeente staan op www.eengezonderhollandsmidden.nl.

Dit bericht is 1742 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief