Archieven

Dit bericht is 1982 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Popkoor Schoonhoven is drie weken geleden weer begonnen met de repetities. En nu komen de koorleden elke week online bij elkaar.

In deze corona-periode is het een uitkomst, voor het vijftig leden tellende koor.

Dirigent Robbert van Sterkenburg: “Ik heb gekeken hoe andere koren dat doen en toen dacht ik dat moet ook met Popkoor Schoonhoven kunnen. Het leek een enorme uitdaging maar het valt mee. Het nut van de online repetitie is dat de koorleden lekker kunnen zingen en op deze wijze onderhouden we het repertoire. Afgelopen week hebben we ook de stempartijen geoefend. Het is een tussenoplossing maar we komen wel verder. We staan niet stil. Ten aanzien van andere koren in de omgeving zijn wij het enige koor dat online oefent.”

Ook de leden zijn positief. De dirigent voegt online op de repetitie-avond alle deelnemende koorleden toe en zet nadat iedereen elkaar heeft begroet, het geluid uit.

Heeft iemand een opmerking dan kun je dat via de chat aangeven: “Het is even wennen om alleen op je zolderkamertje met de koorrepetitie mee te doen. Je hoort alleen de muziek en de dirigent. Maar het werkt wel. Je bent toch lekker aan het zingen. We hebben zelfs een nieuw nummer ingestudeerd. Het is net wat ik nodig had in deze tijd dat je weinig mensen ziet, zegt een koorlid.”

Toch hopen de koorleden elkaar snel weer live te kunnen ontmoeten.

Nieuwe koorleden zijn van harte welkom om mee te zingen, aanmelden kan via robbert@nas.io.

Dit bericht is 1982 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief