Archieven

Dit bericht is 1139 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Een voltallig bestuur, een nieuwe dirigent en een trouw ledenbestand van bijna vijftig zangers. Popkoor Schoonhoven maakt zich op om het podium weer te betreden met de wervelende show ‘Back on Stage’.

“Dit najaar geven wij een concert in Concordia in Haastrecht”, vertelt voorzitter Mariétta Faaij (56). “We zijn heel hard aan het repeteren met alles wat er bij komt kijken. Het concert heet ‘Back on Stage’, terug op het podium wat we ontzettend leuk vinden om te doen. Het is de kers op de taart en dé manier om ons aan het publiek te laten zien en horen.” Het repertoire van het Popkoor bestaat uit populaire nummers uit meer dan vijftig jaar popmuziek.

Beginperiode
De start van het koor gaat dertien jaar terug naar 2009. “Het is opgericht door dirigent Robbert van Sterkenburg. Hij besloot naast Popkoor Papendrecht ook in Schoonhoven een eigen koor op te richten”, blikt secretaris Jos Snaterse (64) terug op de beginperiode. De eerste jaren oefenden we in de bovenzaal van restaurant Springer.”

Zelf is ze met een aantal vriendinnen vanaf het eerste moment lid geworden. Het koor had geen bestuur omdat Robbert het zelf leidde vanuit zijn muziekpraktijk. De eerste jaren waren geen optredens. Pas na enkele jaren is op verzoek van de leden begonnen met concerten en optredens. “Het koor was opgericht om gewoon voor het plezier met elkaar te zingen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Jos Snaterse (l) en Mariétta Faaij

Nieuwe start
In maart 2021 overleed Van Sterkenburg op 56-jarige leeftijd als gevolg van corona. Dit hakte er flink in bij de leden van het koor. “We hebben ontzettend veel verdriet gehad”, vertelt Jos. “We waren lam geslagen.” Onder leiding van Mariétta is een nieuwe start gemaakt. Een bestuur is samengesteld en het koor tot een rechtspersoonlijkheid gemaakt, compleet met statuten en huisreglement. Een nieuwe dirigent is gevonden in de persoon van Rudolf Diderich (59) uit Alkmaar. Hij is een professioneel musicus en begeleidt in totaal drie koren. Zijn motto is ‘beter worden, nooit stilstaan’. Daarmee heeft het koor een aanjager die ze verder kan brengen.

Popkoor Schoonhoven is op zoek naar nieuwe leden. Wekelijks wordt geoefend op de dinsdagavond vanaf 20.00 uur in Baraq, het voormalig Bastion aan de Wal. Kom gerust kennis maken met deze enthousiaste groep. Noteer zaterdagavond 1 en zondagmiddag 2 oktober: het concert Back on Stage in Concordia in Haastrecht.

Mariétta Faaij en Jos Snaterse waren afgelopen zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur te gast op de radio. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist op de RTV Krimpenerwaard app.

Dit bericht is 1139 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief