Archieven

Dit bericht is 1516 keer gelezen

HAASTRECHT – Veel mensen kennen Joop van Dommelen als ‘dé beddenspecialist’. Niet in de laatste plaats omdat hij jaren geleden het boek ‘Gaat u maar liggen’ heeft uitgebracht. Anekdotes, verhalen en memorabele momenten uit zijn ruim dertig jaar ervaring als beddenverkoper. 

We zijn op bezoek bij Joop van Dommelen, woonachtig aan het Jaagpad in Haastrecht. Een prachtig uitzicht op de achterzijde van Bisdom van Vliet. Inmiddels is Joop (73) gepensioneerd en geenszins van plan om achter de geraniums te gaan zitten. “Omdat ik zoveel meegemaakt had als beddenverkoper heb ik besloten van alle verhalen een bundel te maken. Het geld wat ik daaraan verdiend heb is gegeven aan de Stichting Duchenne, die zich inzet voor mensen met een spierziekte. Ik heb een kleinkind met de ziekte van Duchenne.” Inmiddels zijn de rechten van het boek weer terug bij van Dommelen omdat de uitgever gestopt is. “ik ben onlangs benaderd door twee regisseurs die van het boek een theaterstuk willen maken. Het zal wellicht nog even duren maar het is fantastisch dat men daar mee bezig is.”

Toneel
Naast het schrijven van verhalen en gedichten is toneelspelen zijn lust en zijn leven. “Ik heb onder andere in Troje en de Titanic gespeeld. Men zegt dat een goede verkoper ook een goede toneelspeler is”, knipoogt Joop. Onlangs heeft hij meegedaan met ‘Man op Duivelseiland’ over een doofpotaffaire rond 1900 in Frankrijk. Deze productie is het werk van de Stichting Nieuw Theaterwerk welke in 2017 werd opgericht om meer vernieuwing en diversiteit te krijgen in het theateraanbod. “Voor toneel worden professionele spelers aangetrokken in combinatie met amateurs. De opvoeringen vonden eerder deze maand plaats in theater Diligentia in Den Haag. Ik heb me aangemeld voor auditie en werd verkozen om mee te doen.”

De cast van Duivelseiland; Joop staat tweede van links

Veelzijdig

Op dit moment legt Joop de laatste hand aan zijn derde boek getiteld ‘Niet vertelde verhalen’. “Bij het samenstellen van mijn eerste twee boeken hield ik niet gepubliceerde verhalen over. Aangevuld met nieuw werk geeft dit de basis voor de derde verhalenbundel. Mijn tweede boek ging over bijzondere mensen. Mijn nieuwste boek wordt dan ook zeer veelzijdig”, geeft van Dommelen aan. Nu de opgevoerde musical achter de rug is heeft hij wat meer tijd om hiermee bezig te zijn.

Gelukkig
Veel mensen kennen Joop ook als lid van de Vlisterzangers. “Het maakt helemaal niets uit wat je zingt; of je een musical doet of bij een zeemanskoor zingt. Het gaat erom dat je wat moet overbrengen op het publiek. Dat waar de mensen gelukkig van worden, erover nadenken, waar ze wat mee kunnen. En als je dan een reactie terugkrijgt, dan ben ik helemaal gelukkig.” Joop van Dommelen staat positief in het leven. “Wel heb ik ook mijn moeilijke momenten. Vijf jaar geleden is mijn vrouw overleden. Als je thuis komt ben je alleen. Dan voel je je wel eens eenzaam. Maar je moet er zelf altijd wat van maken. En dat kan ook”, besluit de veelzijdige Joop het gesprek.

Het gehele gesprek met Joop van Dommelen is komende zaterdag te beluisteren tussen 12.00 en 14.00 uur op het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1516 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief