Archieven

Dit bericht is 3320 keer gelezen

REGIO – In het door corona zwaar getroffen Italië geldt al ruim een maand een totale lockdown. Eind vorig jaar verhuisde de familie Vellekate naar hun favoriete land om vakantie-appartementencomplex ‘Pian Della Bandina‘ te gaan beheren. Door de coronacrisis is het land in rouw. “Nu is het vooral zaak om positief te blijven en er het beste van te maken.”

“De wens om naar dit land te emigreren hadden wij al zo’n jaar of vijftien”, vertelt de voormalig Brabantse autoverkoper vanuit het rustieke plaatsje Citta Della Pieve. “We kregen de kans om dit appartementencomplex over te nemen. Het ligt in een prachtige omgeving die ons erg aanspreekt. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en ben ik, samen met mijn vrouw Kim en dochtertje Charlotte (5), op 3 december j.l. verhuisd. Ja, er is wel een traantje gelaten. Je ziet je leven in verhuisdozen aan je voorbij trekken. Ik ben uitgegaan van een drietal scenario’s hoe het zou kunnen lopen: normaal, zeer positief en een minder goed. Een aardbeving hadden we ingecalculeerd, maar dat we zo’n start zouden maken, dat hadden we nooit kunnen vermoeden.”

Rouw
Italië is als geen ander land getroffen door de coronacrisis. Vanaf 9 maart geldt een totale lockdown. “Via de media zijn we vanaf het begin goed over de crisis geïnformeerd”, maakt Vellekate duidelijk. “Eerlijk gezegd waren wij, net als zovelen, in eerste instantie niet zo bang voor dit virus. Een week voor de lockdown werden de scholen al gesloten. Het is, met name in het noorden van het land, vreselijk wat daar gebeurt. De beelden van het transport van lijkkisten in Bergamo waren verschrikkelijk. Het leger werd ingeschakeld omdat de lokale uitvaartcentra geen capaciteit meer hadden. Bizar, het land is in rouw. Voor veel ramen hangen tekeningen van kinderen met regenbogen. Op deze manier probeert men elkaar te steunen.”

Authentiek
Uiteindelijk blijft gezondheid het belangrijkste. Zo zien ook de pioniers van het vakantiepark de huidige situatie. Financieel is het door de zure appel heen bijten. Martijn blijft, ondanks de situatie, positief gestemd en wil graag iedereen deelgenoot maken van dit schone stukje Italië. “Hier ben je nog in een stuk authentiek gebied, op de grens van Toscane. Je vindt hier mooie steden en dorpen in een zeer bosrijke omgeving. Ons complex bevindt zich vlakbij een aantal olijfgaarden, op vijf kilometer van een pittoresk dorpje.” Wie graag de omgeving wandelend wil ontdekken, heeft in ieder geval goed gezelschap. Indien gewenst loopt uw gastheer graag met u mee.

Het volledige gesprek met Martijn Vellekate hoort u a.s. zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur op het radiokanaal van RTV Krimpenerwaard. Tevens is er een kort verslag over de coronacrisis door de Italiaanse studente Margherita Cioni. 

Martijn, Charlotte en Kim

Dit bericht is 3320 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief