Archieven

Dit bericht is 2113 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Er zijn positieve ontwikkelingen in een tweetal woningbouwprojecten in de gemeente Krimpenerwaard. Het gaat om het AZS-terrein in Schoonhoven en het IHC-terrein in Krimpen aan de Lek.

Het AZS-terrein is het terrein van de oude meubelfabriek in Schoonhoven, in de buurt van Buiten de Veerpoort. Vorig jaar is er een plan neergelegd bij de gemeenteraad, waarop heel veel weerstand was tegen het aantal woningen en de opzet van het project. Wethouder Leon de Wit heeft toen het plan teruggetrokken en daarna heeft de ontwikkelaar samen met de gemeente een nieuw plan gemaakt. In het kader van de omgevingswet zijn alle partijen bij het plan betrokken.

“De politieke partijen, de omwonenden, het Bastion en Dika, allemaal zijn ze erbij betrokken”, aldus wethouder De Wit op de radio bij RTV Krimpenerwaard.

Er is nog één zienswijze ingediend met een aantal inhoudelijke vragen over hoogteverschillen in het terrein. Dit nieuwe plan zal derhalve in september aan de gemeenteraad worden gepresenteerd. Er komen vijftien woningen en 38 wooneenheden voor de Gemiva-SVG Groep. Indien het bestemmingsplan wordt goedgekeurd, kan men de bouwvergunning aanvragen en kan er begin 2020 gestart worden met de bouw.

Al jarenlang zijn er plannen om het IHC-terrein in Krimpen aan de Lek te ontwikkelen. Steeds liepen de plannen weer uit op niets. Inmiddels is er weer een nieuw plan ontwikkeld. Er is een informatieavond geweest in het Cultuurhuis, georganiseerd door de ontwikkelaar Woonapart, die zeer druk bezocht was. Daarna is het comité ‘Verontruste dijkbewoners’ ontstaan. Afgelopen week heeft de gemeente een constructief overleg gevoerd met het comité.

“Het is een prima gesprek geweest, waarin de gemeente goed heeft kunnen uitleggen wat het proces is bij ontwikkelingsprojecten”, aldus De Wit. “Dat heeft te maken met de eerder genoemde Omgevingswet. Deze wet zegt, ga met de omgeving in gesprek, probeer samen te komen tot een plan en probeer samen overeenstemming te bereiken. Het comité gaat ook in gesprek met de ontwikkelaar en dat is een goede ontwikkeling. Samen moeten we tot een mooi project komen, met elkaar willen we een mooi plan creëren.”

Dit bericht is 2113 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief