Archieven

Dit bericht is 635 keer gelezen

STOLWIJK – De Hervormde gemeente in Stolwijk komt deze maand met een levende adventskalender. Vanaf 6 december is er bijna elke dag een adres waar een ieder welkom is voor een kopje koffie/thee en een praatje.

“We merken dat mensen in deze adventtijd behoefte hebben aan gezelschap. Dat je bij iemand terecht kan “, vertelde Ria Leeuwenburgh van de Missionaire Werkgroep van de kerk zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. “We hebben een flink aantal mensen bereid gevonden om om de beurt op een ochtend, middag of avond hun huis open te stellen voor een praatje onder het genot van een bakje koffie. Zodat iedereen die dat wil gezelschap kan hebben in deze donkere tijd. Om toch even onder de mensen te zijn. Iedere dag op een ander adres.”

Het thema van Advent 2021 is: Geef licht. Leeuwenburgh: “Met dit initiatief maken we een lichtsnoer van adressen waar warmte en aandacht wordt gegeven en ontvangen.”

Insteek is dat mensen van allerlei gezindten elkaar bij iemand thuis kunnen ontmoeten in een ontspannen sfeer. “Er is geen thema, de gesprekken lopen zoals het gaat, soms luchtig, soms wat dieper, net wat er op tafel komt. De laagdrempelige ontmoeting staat voorop, iedereen is welkom, kerkelijk en niet-kerkelijk.”

Op de website van de kerk staan alle deelnemende adressen.

Dit bericht is 635 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief