Archieven

Dit bericht is 1542 keer gelezen

SCHOONHOVEN – “Het was helemaal top, maar ben ook blij dat het weer voorbij is.” Zo blikt RTV Krimpenerwaard-presentatrice Margot Kuzee terug op haar deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse afgelopen week.

De Schoonhovense kampte dit jaar voor het eerst met blaren. “Kleintjes, maar die kunnen vreselijk irritant zijn. Verder nergens last van gehad, ook geen kramp in mijn benen.” Ze moet toegeven dat ze vooraf niet zoveel oefenkilometers had gemaakt. “Dus ik mag niet klagen hoe ik er doorheen ben gekomen.”

Kuzee sliep tijdens de vierdaagse in een school in Nijmegen. “Daar hadden ze ook een blaren-poli, waar ik ze heb laten doorprikken.” Het leukste aan haar deelname vindt ze de vele contacten die ze onderweg opdoet. “Ik loop alleen en heb heel veel mensen ontmoet. Daar praat je mee en loop je een half uurtje mee op. Dan ga je allemaal weer je eigen weg en weet je niet eens hoe iemand heet of waar die vandaan komt. Je hebt gewoon heel veel lol.”

Wat Kuzee ook bij blijft zijn de vele mensen die de wandelaars lang de route aanmoedigen en dan speciaal de bewoners van zorgcentra. “Die zitten daar heel de dag. Ze hebben gewoon heel veel plezier. Soms zitten ze wat te dutten, maar dan roep je gewoon ‘Oma!’ of Tante Annie!’. Er is er dan altijd wel een die opkijkt en terugzwaait.”

Of de presentatrice volgend jaar weer meedoet, is nog maar de vraag. “Heb het nu twee keer gedaan, dat was ook mijn doel. Ga ook graag een keer met RTV Krimpenerwaard mee naar Alpe d’HuZes. Dat staat ook nog op mijn lijstje en ga het niet allebei doen. Dus moet een keus maken, maar daar heb ik nog even de tijd voor.”

Dit bericht is 1542 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief