Archieven

Dit bericht is 2170 keer gelezen

REGIO – Vanaf maandag 2 augustus start de GGD Hollands Midden met prikken zonder afspraak. Iedereen die nog geen eerste prik heeft gehad, kan binnenlopen voor een vaccin. Er is geen afspraak nodig. De inloop zonder afspraak kan op alle vaccinatielocaties in de regio, waaronder die in Bergambacht.

Doordeweeks is de inloop open van 09.00-12.00 en in het weekend van 10.00-13.00. Vaccineren zonder afspraak is alleen mogelijk voor de eerste prik.

Nu de meeste mensen gevaccineerd zijn, is er ruimte gekomen om iedereen van 12 jaar en ouder ook zonder afspraak te vaccineren. GGD Hollands Midden wil deze mogelijkheid aanbieden om het iedereen zo makkelijk mogelijk te maken zich te laten vaccineren. Inwoners die al een afspraak ingepland hebben voor de eerste prik, kunnen ook langskomen en zo hun vaccinatie vervroegen. Dat kan omdat voor deze groep al vaccin is gereserveerd.

De mogelijkheid om zonder afspraak binnen te lopen voor een vaccin is alleen mogelijk voor mensen die nog niet gevaccineerd zijn. Er is landelijk namelijk niet voldoende vaccin beschikbaar om ook de tweede prik op inloop aan te bieden. Daarom is voor de tweede prik wel een afspraak nodig. Tijdens het zetten van die eerste prik wordt gelijk een afspraak gemaakt voor de tweede prik. Wie zich wil laten vaccineren dient een identiteitsbewijs mee te nemen.

Dit bericht is 2170 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief