Archieven

Dit bericht is 3127 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Ondanks de beperkende maatregelen is het al redelijk druk op de Stadscamping. Daarnaast biedt het terrein onderdak aan diverse ondernemers, die in de buitenlucht hun activiteiten uitoefenen. In deze tijd van corona een win-win situatie.

“We zitten heerlijk hier”, roept de Schoonhovenaar Koos Oudshoorn vanaf zijn plekje bij het water. Samen met zijn vrouw heeft hij een seizoensplaats. Door een eigen sanitairvoorziening kunnen ze hier van de rust en het uitzicht genieten. “We hebben iedereen hierover vooraf geïnformeerd”, maakt beheerder Jan Luc Coenen duidelijk. “Er zijn mensen die een jaarplaats hebben gehuurd en een aansluiting hebben gemaakt op het bestaande riool. Nagenoeg bij elke plek loopt namelijk een rioleringsbuis. Om je te wassen kun je ook een sprong in de lek nemen”, knipoogt hij.

Fausto dicht
Om de regels te volgen die opgelegd zijn, heeft Coenen regelmatig contact met de veiligheidsregio. Zo kan binnenkort de tentenverhuur van start en gaat, als het definitief wordt toegestaan, het terras open en later ook het sanitairgebouw. Jan Luc is tevens eigenaar van Bike & Coffee Fausto aan de Voorhaven. “Zolang deze dicht blijft verplaats ik het hier naar de camping. Ik houd er al rekening mee dat Fausto definitief dicht gaat. De anderhalve meter kan ik daar niet garanderen, daar is het te klein voor. Het zou enorm jammer zijn als het zover komt, maar ik vrees er niet aan te ontkomen.”

Ondernemers helpen ondernemers
Ondertussen is Jan Luc gastvrij voor andere ondernemers, die vanwege de coronamaatregelen, alternatieven moeten zoeken voor hun activiteiten. Ondernemers helpen ondernemers. Zo geeft dansstudio Younik sinds deze week danslessen op de camping. Volgende week komt daar Kirsten van den Broeck bij met een groep zwangere vrouwen en net bevallen moeders. Zij volgen oefeningen bij de Praktijk voor Bekken Fysiotherapie Krimpenerwaard. Kirsten gaf vanmiddag in de radio-uitzending aan heel blij te zijn dat de camping plaats biedt. Bij slecht weer heeft ze een alternatief, zodat de lessen altijd door kunnen gaan. Zo hebben de gasten op de camping regelmatig vermaak en wat te zien. Ook een win-win situatie.

Dit bericht is 3127 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief