Archieven

Dit bericht is 2631 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Pro Krimpenerwaard noemt het ‘bizar’ dat een informatieavond in Ouderkerk aan den IJssel over de gemeentelijke energieplannen mogelijk niet door gaat.

“De SGP heeft er moeite mee dat deze bijeenkomst plaatsvindt op Biddag en omdat er ‘s avonds kerkdiensten zijn”, weet fractievoorzitter Ad Struijs (foto) van de lokale partij. “Uit een e-mail hebben wij begrepen dat om die reden de eerste inloopavond wordt geschrapt.”

De gemeente heeft een huis-aan-huisfolder verspreid om inwoners uit te nodigen om op een van de vijf geplande bijeenkomsten mee te praten over de energieplannen van de gemeente. Eindelijk, stelt Struijs. “Het wordt tijd om de inwoners bij de ingrijpende energiemaatregelen te betrekken. Wij hebben herhaalde malen tijdens de politieke werkgroepvergaderingen over de energietransitie opgeroepen deze in het openbaar plaats te laten vinden en de inwoners hierbij nadrukkelijk vanaf het begin te betrekken. Daar hadden de politieke partijen geen zin in. Dat zou later kunnen via de inloopbijeenkomsten. Uitgerekend de eerste inloopbijeenkomst op 11 maart in Ouderkerk gaat onder druk van de SGP waarschijnlijk niet door.”

Pro Krimpenerwaard heeft het college middels schriftelijke vragen om opheldering gevraagd. Struijs: “Er moet sprake zijn van scheiding van kerk en staat en de bijeenkomst moet dus doorgaan, zoals gepland.” Volgens Struijs slaat de gemeente bij een afgelasting een bestuurlijke flater na op alle mogelijke manieren/kosten deze geplande inloopbijeenkomsten onder de aandacht te hebben gebracht bij de inwoners.

Dit bericht is 2631 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Pro Krimpenerwaard noemt mogelijk afgelasten infoavond ‘bizar’

  • Weer grote woorden, zoals we gewend zijn van ProKrimpenerwaard. In tegenstelling tot ProKrimpenerwaard is de SGP voor een echte participatiesamenleving. Dat betekent dat iedereen in de gelegenheid koet zijn om aanwezig te zijn bij de belangrijke avonden over de energietransitie. Veel Ouderkerkers, waaronder ikzelf ook, zullen op 11 maart ‘s avonds ter kerk gaan in verband met de jaarlijkse biddag. Die zijn dan niet in de gelegenheid om kennis te nemen van en hun mening te geven over de energietransitie. Ik vind het daarom prijzenswaardig dat het college op verzoek van de SGP heeft gezocht naar een alternatief moment. Dat komt er nog aan. Zodat iedereen kan participeren. Heeft niets te maken met scheiding van kerk en staat. Dat is een kwestie van hoffelijkheid. Die stelt de SGP op prijs. Nu ProKrimpenerwaard nog.

  • Wij zijn blij dat de gemeente krimpenerwaard gehoor geeft aan de sgp en daarbij de kerkelijke achtergrond van de krimpenerwaard!

  • Beroerde planning van de gemeente dan. En bij de SGP kijken ze dan blijkbaar ook niet erg ver vooruit in de agenda. Dit zie je toch aankomen!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief