Archieven

Dit bericht is 1684 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Pro Krimpenerwaard wil van het college van burgemeester en wethouders uitleg over een verkeersinfarct vrijdagmiddag in en rond Schoonhoven. Oorzaak was een vrachtwagen die een wiel was verloren.

Een achterwiel van de vrachtwagen zou rond 15.30 uur op de Lopikerweg tijdens het rijden zijn losgeschoten. De chauffeur wist uit te wijken naar de berm, waar hij de combinatie tot stilstand bracht. Hierdoor ontstond een file in de Schoonhoven zelf (o.a. centrum) en de aanrijroutes van en naar Schoonhoven.

“Deze verkeersinfarct duurde tot zeker aan het begin van de avond”, weet Pro Krimpenerwaard voorman Ad Struijs (foto). “Er ontstonden diverse gevaarlijke situaties, omdat de automobilisten weg wilde uit die file en niet wisten wat er aan de hand was. Bij calamiteiten zou de brandweer en ambulance in zo’n situatie geen hulp kunnen bieden.”

Pro Krimpenerwaard wil van het college weten of ze op de hoogte was en zo ja, wat er gedaan is om om een verkeersinfarct te voorkomen. Ook is de partij benieuwd of er een draaiboek is om dergelijke onverwachte gebeurtenissen snel in goede banen te leiden.

Dit bericht is 1684 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief