Archieven

Dit bericht is 1716 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Fractievoorzitter Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard wil zo snel mogelijk een raadsdebat over het besluit dat de extra oeververbinding Ridderkerk-Krimpenerwaard niet doorgaat en dat is gekozen voor de oeververbinding tussen de Rotterdamse wijken Feijenoord en Kralingen/de Esch.

“Gezien het ingezette beleid, het genomen besluit en de gevolgen voor de Krimpenerwaard willen wij hierover binnen tien dagen een extra raadsvergadering houden”, als Pro Krimpenerwaard-voorman Ad Struijs. “Wethouder Boere, de trekker in dit dossier, moet dan verantwoording afleggen voor het door haar ingezette beleid. Onze inwoners willen helderheid over de gevolgde procedure, het besluit en het vervolg.”

Struijs meent dat wethouder Ria Boere heeft ‘gegokt en verloren’ en dat ze de gemeente opzadelt met een schadepost van ruim 250.000 euro.

“Vanaf het begin was duidelijk dat de keuze om uiteenlopende redenen nooit op de oeververbinding Krimpen aan de Lek-Ridderkerk zou vallen. De knelpunten voor de regio Rotterdam worden niet opgelost door maatregelen die leiden tot grote knelpunten in de Krimpenerwaard. Pro Krimpenerwaard heeft in dit dossier vanaf het begin fel van leer getrokken. Wethouder Boere heeft geen gedegen onderzoek gedaan naar de gevolgen van deze oeververbinding. In reactie op onze vragen gaf zij steeds aan dat zo’n onderzoek inderdaad ontbrak, maar dat was niet erg. Eerst een besluit nemen en dan een onderzoek naar de uitvoering. Ook zijn onze inwoners op geen enkele manier bij deze besluitvorming betrokken. De wethouder met de coalitiepartijen en Lokaal op 1 hebben door hun onbezonnen gedrag een forse schadepost voor de inwoners achtergelaten. Inmiddels is ruim 250.000 euro aan onderzoekskosten uitgetrokken.”

Of er een extra ingelaste raadsvergadering komt is afhankelijk van de andere partijen in de raad van Krimpenerwaard.

Dit bericht is 1716 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Pro Krimpenerwaard wil extra raadsvergadering over ‘brugbesluit’

  • Het zou het einde van de Krimpenerwaard als deel van het Groen Hart geweest zijn !
    De bewoners waren er niet bij betrokken, wat buitengewoon ondemocratisch is.
    Hoera voor de verbinding in Rotterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief