Archieven

Dit bericht is 2081 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Pro Krimpenerwaard stelt voor om militairen in te zetten als ‘groene opsporingsambtenaren’ in het buitengebied van de Krimpenerwaard. De lokale partij is benieuwd hoe het college van burgemeester en wethouders hier tegenover staat.

Pro Krimpenerwaard-voorman Ad Struijs (foto) haalt een bericht aan dat de provincie Limburg militairen gaat inzetten als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). “Het gaat om een proefproject. Het betreft tien medewerkers van de Lichte Brigade in Oirschot, die buiten diensttijd en in boa-uniform toezicht gaan houden in het buitengebied.”

Deze militairen worden in hun vrije tijd opgeleid en vervolgens flexibel ingezet. Op deze wijze wordt werkervaring opgedaan en kan helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan. Dat is met name voor mensen met een aflopend contract bij defensie.

Struijs: “De ingezette militairen hebben dan twee werkgevers. Als militair werken zij voor defensie, als boa voor de provincie. Deze mensen kunnen worden ingezet tegen stroperij, controle van de jacht, illegaal vissen, dumpen van afval, toezicht op recreatie, afsteken vuurwerk etc.”

Pro Krimpenerwaard pleit al langer voor de inzet van groene boa’s in het buitengebied. “Wij hebben afdoende aangetoond dat het hier ontbreekt aan handhaving. De burgemeester heeft ook bij herhaling aangegeven dat het toezicht in het buitengebied een taak is van de provincie. De inzet van militairen als boa zou een forse ondersteuning kunnen betekenen voor het noodzakelijke toezicht in het buitengebied.”

Via schriftelijke vragen vraagt Pro Krimpenerwaard of burgemeester Roel Cazemier bereid is om deze uitbreiding van groene boa’s op korte termijn bij de provincie aan te kaarten.

Dit bericht is 2081 keer gelezen

Deel dit:

3 Reacties op Pro Krimpenerwaard wil militairen inzetten als boa in buitengebied

 • Beste heer Struijs,
  Verboden voor recreanten,honden, wolven,vossen,exoten, onder toezicht van BOAs en militairen op zoek naar stropers, vuurwerk wildplukkers,wildplassers ezv.
  Als dat de bedoeling is DENK NA!
  Ik kom alleen maar mensen met honden tegen.
  VEEL SUCCES

 • Beste heer Struijs,

  Prima idee, kan een hoop dierenleed voorkomen.
  Denk aan jacht en stroperij en vandalisme en vooral dierenmishandeling wat veel voorkomt in de Krimpenerwaard.
  Werkt waarschijnlijk ook tegen drugs-en drankoverlast!
  Hoop dat het gaat lukken, veel succes.

 • Heel goed idee, wij komen tijdens onze fietstochten veel mishandelde dieren tegen.Dieren waar op geschoten is, opengesneden ganzen.Ook de jacht op zwanen blijkt favoriet te zijn bij de jagers.Een natuurgebied is zowel voor mens als dier om te genieten.En laten we daar zolang dit nog kan van genieten.
  Er zijn zelfs dieren bij waar op geschoten wordt die op de rode lijst te staan, te gek voor woorden.
  Ook liggen er regelmatig in de sloten wijnflessen, bierblikjes enz.
  Ook in het Loetbos zou gecontroleerd moeten worden, hier vonden wij zelfs opengesneden ganzen, de bierblikjes hingen in de bomen boven deze zwaarmishandelde dieren.Hoe kan dit in dit gebied?is er helemaal geen toezicht?Voorstel van heer Struijs,prima idee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
 • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief