Archieven

Dit bericht is 1353 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK – Pro Krimpenerwaard wil van het college opheldering over de kap van 47 bomen aan de Johannes Vermeerstraat en omgeving in Krimpen aan de Lek. De lokale partij dringt er op aan dat de bomen een ‘tweede kans’ krijgen elders in de gemeente.

De gemeente Krimpenerwaard meldt dat de bomen vanaf komende maandag worden gekapt, vooruitlopend op de reconstructie van de Johannes Vermeerstraat en omgeving. “Alle bomen in de wijk zijn onderzocht. Daarbij is gekeken naar de gevolgen van de werkzaamheden voor deze bomen. Uit dit onderzoek blijkt dat het risico voor veel bomen te groot is. Daarom moeten ze om.”

Pro Krimpenerwaard zegt dat de raad niet over dit plan is geïnformeerd. “Wij kunnen ons indenken dat door de omstandigheden de bomen moeten wijken, maar kappen is een ander verhaal”, stelt Pro Krimpenerwaard-voorman Ad Struijs. “Wij hebben eerder een plan gepresenteerd voor ‘Tweedekansbomen’, waarbij te kappen gezonde bomen worden herplant elders in de gemeente, bijvoorbeeld in nieuwbouwwijken. Deze bomen vertegenwoordigen een economische waarde van ten minste vijftigduizend euro en nog belangrijker een klimaatwaarde.”

Pro Krimpenerwaard wil dat het college alles in het werk stelt om deze bomen over de gemeente te verdelen om ze zo een tweede kans te geven.

Dit bericht is 1353 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief