Archieven

Dit bericht is 1343 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Bij de Vijverflat in Krimpen aan den IJssel start een proef met het huis-aan-huis inzamelen van afval. Dit om bewoners te helpen bij het scheiden er van.

In de IJsselgemeente worden plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD), groente-, fruit- en tuinafval + etensresten (GFT+E) en oud papier en karton gescheiden ingezameld.

Bewoners van de Vijverflat in Krimpen aan den IJssel maken op dit moment gebruik van ondergrondse verzamelcontainers voor het aanbieden van GF+E, PMD, oud papier en karton en glas. “Echter blijkt uit onderzoek dat veel van deze waardevolle grondstoffen alsnog bij het restafval belanden en dat is zonde voor het milieu”, geeft Cyclus aan. “Restafval wordt namelijk verbrand terwijl waardevolle grondstoffen hergebruikt kunnen worden voor nieuwe spullen.”

Om bewoners van de Vijverflat te helpen bij het scheiden van afval, start Cyclus in samenwerking met de gemeente Krimpen aan den IJssel en Promen tijdelijk een gratis service.

Flatbewoners ontvangen een gratis GF+E keukenbakje met biologisch afbreekbare zakjes en PMD-zakken. “Met het GF+E keukenbakje kan groente, fruit en etensresten gemakkelijk gescheiden verzameld worden in de keuken. Tevens ontvangen zij een bewaarexemplaar van de afvalscheidingswijzer.”

Vervolgens kan het GF+E en PMD door inwoners van de Vijverflat aangeboden worden bij de voordeur in de galerij. Promen komt op iedere maandag en vrijdag het GF+E ophalen en op woensdag het PMD ophalen. “Door goed te scheiden blijft er minder restafval over en hoeven bewoners van de vijverflat minder vaak naar de ondergrondse container te lopen voor het aanbieden van hun afval. De hoop is dat met deze service meer inwoners beter gaan scheiden.”

Deze extra service wordt van begin tot eind 2022 aangeboden. “Als door het project de waardevolle grondstoffen voldoende zijn toegenomen en het restafval is afgenomen wordt gekeken of het project een vervolg of uitbreiding krijgt.”

Dit bericht is 1343 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Proef met huis-aan-huis afvalinzameling bij Vijverflat

  • Cyclus kan beter beginnen met het verbeteren van het functioneren van de ondergrondse containers die tussen de flats staan. Bijna dagelijks laten bewoners noodgedwongen hun afval achter rondom de bakken omdat die niet open willen of overvol zijn. De lust om afval gescheiden aan te bieden is de meeste omwonenden daardoor wel vergaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief