Archieven

Dit bericht is 1278 keer gelezen

OUDERKERK/GOUDERAK – De afsluiting van de IJsseldijk voor vrachtverkeer wordt definitief. De gemeente Krimpenerwaard en het hoogheemraadschap werken daaraan. Een proef met een doorrijverbod voor vrachtwagens tussen september 2020 en januari 2021 toont aan dat het aantal vrachtverkeerbewegingen op de dijk tussen Ouderkerk en de Gouderaksebrug bij Gouda met 20 procent is afgenomen.

Inzet van de proef was om de hoeveelheid (onnodig) vrachtverkeer te verminderen op de IJsseldijk en zo de dijk veiliger te maken voor de overige weggebruikers.

Het doorrijverbod aan de Kattendijk (ter hoogte van nummer 183, 185 en 187) moest ertoe leiden dat vrachtverkeer meer via de provinciale wegen (N207 en N210) ging rijden om de woonkernen (Gouderak, Lageweg en Ouderkerk aan den IJssel) en de IJsseldijk te ontlasten.

Op diverse plaatsen (Gouderaksebrug, op rotondes van de N207 en N210, de Lageweg), de toeleidende routes, werden verkeersborden geplaatst. Vrachtverkeer dat geen bestemming had op de dijk werd door de borden naar de route over de provinciale wegen verwezen.

En het werkte, zo stellen de gemeente en het hoogheemraadschap. “Naast de afname van het aantal vrachtverkeerbewegingen, hebben verschillende bewoners en bedrijven positief gereageerd op de proef en ervaart men minder overlast door vrachtverkeer.”

De gemeente en het waterschap bestempelen de proef dan ook als geslaagd en gaan ze aan de slag om de afsluiting permanent in te stellen. Hiervoor moet een verkeersbesluit worden genomen.

Dit bericht is 1278 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief