Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2517 keer gelezen

GOUDERAK/OUDERKERK – De gemeente Krimpenerwaard en het hoogheemraadschap starten een proef om vrachtverkeer te weren van de IJsseldijk tussen Ouderkerk en de Gouderaksebrug. Ze hopen hiermee overlast voor inwoners van de kernen Ouderkerk aan den IJssel, Lageweg en Gouderak te verminderen en de verkeersveiligheid te verbeteren. Gebleken is dat er veel vrachtwagens over de dijk rijden die er niet hoeven te zijn.

Om oneigenlijk vrachtverkeer te weren op het traject Middelblok, Dorpsstraat, Kattendijk, Lageweg, IJsseldijk Noord, wordt de dijk afgesloten tussen Kattendijk 183 en 187. Vrachtwagens mogen hier niet doorrijden. Ze worden via de provinciale wegen N207 en N210 om de woonkernen Gouderak, Lageweg en Ouderkerk aan den IJssel heen geleid.

Op diverse plaatsen, zoals de Gouderakse brug, op rotondes van de N207 en de N210 en de Lageweg staan verkeersborden die de nieuwe situatie aangeven. Vrachtverkeer dat naar het bedrijventerrein in Gouderak moet, rijdt via Gouderak en vrachtverkeer dat naar het bedrijventerrein in Ouderkerk moet rijden, volgt de borden Ouderkerk.

De proef begint op 1 oktober en duurt ongeveer drie maanden. Voorafgaand aan de proef vinden metingen plaats, zodat tijdens de proef de effecten gemeten en vergeleken kunnen worden. Op basis van de resultaten overleggen de gemeente en het hoogheemraadschap over voortgang of beëindiging van de afsluiting.

Dit bericht is 2517 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Proef om vrachtverkeer van IJsseldijk te weren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief